SON DAKİKA

TÜİK EYLÜL 2023 ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu beklenen enflasyon verisini açıkladı. Her ay açıklanan enflasyon verileri, asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı ile kira artış oranı gibi birçok veriyi etkiliyor. Bu yüzden 2023 Eylül enflasyon oranı açıklaması merakla bekleniyor. TÜİK Eylül ayı enflasyon verisini yüzde 4.75 olarak açıkladı.

TÜİK EYLÜL 2023 ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yılın 9. enflasyon verilerini oluşturan eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK Eylül ayı enflasyon verisini yüzde 4.75 olarak açıkladı. Yıllık tüfe eylülde 61.53 arttı.

TÜİK verilerine göre, eylül ayında TÜFE yüzde 4,75'le beklentilerin altında arttı. Yurt içi ÜFE Eylül'de yüzde 3,40 artarken, yıllık bazda yüzde 47,44 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi ağustosta aylık bazda yüzde 9,09 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 58,94 olarak kaydedilmişti.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.