SON DAKİKA

Prof. Dr. Naci Görür'den Son Dakika Deprem Açıklaması

Uzman Prof. Dr. Naci Görür, deprem ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür'den Son Dakika Deprem Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Naci Görür, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ülkeyi depreme hazırlamanın ön koşuluğu olarak depreme dirençli kentlerin oluşturulması olduğunu kaydetti. Görür, yerel ve merkezli yönetimler ile milletin deprem gerçeği ile yüzleşmesi gerekiğini bildirdi. Prof. Dr. Naci Görür, yazısının devamında depremdeki ilk amacın en az can ve mal kaybı ile atlatılması olduğunu bildirirken oluşan sonuçların nasıl neden oluştuğunu araştırarak dersler çıkartılması gerekiğini söyledi.

Naci Görür, herkesin üstüne düşen görevini yerine getirmesi gerektiğini bildirirken bunun olmaması dahilinde başarılı olunamayacağını bildirdi. Naci Hoca'nın paylaşımı şöyle:

"ÜLKEYİ DEPREME HAZIRLAMAMIN ÖN KOŞULU: Ülkeyi depreme hazırlamanın ve deprem dirençli kentler oluşturmanın ön koşulu geçmiş depremlerden ders çıkartmaktır. Onun için Maraş-Gaziantep depremleri ile yönetim (yerel ve merkezi) ve millet olarak yüzleşmek şarttır. Depremde hedef hiç veya minimum can kaybı vermektir.

Bu depremlerde bu kadar kayıbı neden, nasıl, nerede, neyi eksik yaptığımız veya yapmadığımız için verdiğimizi araştırmak, bulmak, muhasebe etmek ve üzerimize düşen sorumluluğu kabul etmek zorundayız. Bunu yapmadan, bu anlayış ve bilince ulaşmadan kentlerimizi deprem dirençli yapamayız çünkü hatalarından ders çıkarmayan bir anlayış bunu başaramaz, sevgiyle"

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.