SON DAKİKA

MUSTAFA ALTINDAL “GEREDE'DE KANUNLAR HİÇE SAYILIYOR”

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, Gerede Belediyesi’nin Pazaryerleri Yönetmeliği'ne aykırı uygulamalar yaptığını iddia ederek, Belediye Başkanı Mustafa Allar'a sert tepki gösterdi.

MUSTAFA ALTINDAL “GEREDE'DE KANUNLAR HİÇE SAYILIYOR”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, Gerede Belediyesi’nin Pazaryerleri Yönetmeliği'ne aykırı uygulamalar yaptığını iddia ederek, Belediye Başkanı Mustafa Allar'a sert tepki gösterdi. Başkan Altındal, pazar yerlerinde yapılan tezgah devir işlemlerinde Gerede Belediyesi'nin kanun dışı olarak yüksek ücret talep ettiğini belirtti.


Başkan Altındal, 2012 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan Pazaryerleri Yönetmeliği'ne dikkat çekerek, bu yönetmeliğin semt ve üretici pazarlarının modern bir yapıya kavuşturulması ve ticaretin serbest rekabet şartları içerisinde yapılmasını sağlamak amacıyla çıkarıldığını vurguladı. Altındal, yönetmeliğin belediyeler tarafından uygulanması gerektiğini ve özellikle de 16. maddesindeki "tahsis devri" düzenlemesine dikkat çekerek, Gerede Belediyesi’nin bu kurala uymadığını belirtti.

100 BİN LİRALIK ÜCRET TEPKİ ÇEKTİ

Gerede Belediyesi'nin pazar tezgahlarının devri sırasında astronomik rakamlar aldığını söyleyen Altındal, "Yönetmeliğe göre esnaf, tezgahını başka bir esnafa devredebilir ve bu devir sırasında belediye hiçbir ücret talep edemez. Ancak Gerede Belediyesi, pazar yerlerinin devirlerinde 100 bin lira gibi fahiş ücretler talep ediyor. Bu uygulama Türkiye genelinde bu şekilde yapılmazken, Gerede'de kanunlar hiçe sayılıyor” dedi.

“GEREDE HALKI MAĞDUR EDİLİYOR”

Bu durumun Gerede halkını doğrudan etkilediğini ifade eden Altındal, esnafın belediyeye ödemek zorunda kaldığı yüksek devir ücretlerini sattığı ürünlerin fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldığını belirtti. “Yeniçağa’da domatesin kilosu 25 lirayken, Gerede'de aynı domates 30 liraya satılıyor. Bunun sebebi, belediyenin kanunsuz uygulamalarıdır” diyerek Gerede halkının bu durumdan mağdur olduğunu dile getirdi.


EŞLERE YAPILAN DEVİRLERDE DE ÜCRET ALINIYOR

Başkan Altındal, Gerede Belediyesi'nin kanun dışı uygulamalarını eleştirirken, pazar esnafının eşlerine yapılan devir işlemlerinde bile belediyenin ücret talep ettiğini söyledi. Altındal, “Esnafımız, emekli olmak için yaşını beklerken prim yatırmamak adına tezgahını eşine devreder ve onun sigortasını yatırır. Ancak Gerede Belediyesi, eşine tezgahını devreden esnaftan bile bu ücreti talep ediyor. Bu uygulama artık esnafımıza eziyete dönüştü” dedi.

ALTINDAL’DAN GÜNER’E ÇAĞRI

Son olarak AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’e seslenen Altındal, “Başkanım, esnafınıza ve Gerede halkımıza sahip çıkın. Bu akıl almaz uygulamanın bir an önce durdurulması için gereken adımları atın” çağrısında bulundu.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.