SON DAKİKA

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN KESENİN AĞZI AÇILACAK

Memur maaş zammı merak uyandırmaya devam ederken; TÜİK’ten gelen 2023 yılının ikinci yarısının 3 aylık enflasyon rakamları, hesapları değiştirdi. İşte memur ve memur emeklisi maaş zammında son durum…

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN KESENİN AĞZI AÇILACAK
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Memur ve memur emeklileri için nihai zam ocak ayında açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile belli olacakken yılın ikinci yarısının ilk 3 aylık enflasyon farkı yüzde 25,11’e ulaştı. Bu da toplu sözleşme zammı ile birlikte memurlar için yüzde 35,73 oranında zammı garantilendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan gelen açıklamalar da memur zammı hesabını değiştirdi. İşte memur ve memur emeklisi maaş zammında son durum…

Memur maaşlarına ilişkin son durumu özetleyen isim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olmuştu. Bakan Işıkhan memur zammına ilişkin olarak, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır” sözlerini kullanmış ve en az yüzde 50 zam sinyalini vermişti. Çalışmaların başladığına da dikkat çeken Bakan Işıkhan, son olarak maaş zammı bekleyenler için; “Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklanan eylül ayı enflasyon rakamları, memur ve memur emeklisi için zam oranını değiştirdi.

Eylül ayının enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 35,73 zam garanti haline geldi. Tahminler baz alındığında yılsonu enflasyonu yüzde 58’i bulursa yüzde 24,44 oranında enflasyon farkı zammı alacak olan memur ve memur emeklileri, yılsonu enflasyonunun yüzde 62 olması halinde ise yüzde 27,59 oranında bir fark alacaklar. Yıl sonu enflasyonunun şu an için ulaşacağı en yüksek rakam için tahmin yüzde 62. Bu durumda ise memur ve memur emeklileri için yüzde 46,73 oranında zam garanti olmuş olacak. Bu durumda da evli bir memur için ocak maaşı 32 bin 306 liraya çıkacakken, bekar memurlar için en düşük memur maaşı ise 29 bin 899 lirayı görecek.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.