SON DAKİKA

İŞ İNSANI FATİH YAMANER DEPREM BÖLGESİ GÖZLEMLERİNİ YAZDI

Bolu'nun tanınmış iş insanı Fatih Yamaner İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyetini temsilen Yönetim kurulu üyeleri Nejat Eratalar, Kemal Sert ve mütevelli heyet üyesi Atilla Uçar ile birlikte deprem Bölgesini ziyaret ettiler. Hem Vakıf olarak, hem de şahsi olarak yaptıkları önemli katkılarla bölgenin bir çok ihtiyacını gidermeye çalışan İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti bölgede görevde bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç ile de bir araya geldiler.

Özel Haber
İŞ İNSANI FATİH YAMANER DEPREM BÖLGESİ GÖZLEMLERİNİ YAZDI
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bu önemli ziyarette gözlemlerini sosyal medya hesabından paylaşan iş insanı Fatih Yamaner depremden dolayı ders almamızın şart olduğunu altını çizdi. 

İŞTE YAMANER'İN O PAYLAŞI MI?

İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyetini temsilen Yönetim kurulu üyelerimiz Nejat Eratalar, Kemal Sert ve mütevelli heyet üyemiz Atilla Uçar ile dört kişi olarak katıldığımız deprem bölgesi ziyaretimiz.

Gözlemlerim, 

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle asrın felaketini yaşadık. 
Ülkemizin ekonomisini ve nüfusunun yaklaşık yüzde 10 gibi çok büyük bir coğrafyayı etkileyen deprem felaketi başta 10 ilimiz, ilçe ve köylerinde yaşayan vatandaşlarımızı en derinden etkiledi. Ülke olarak büyük felaket sonrası tek yürek olduk. 

Dün ki seyahatimizde en büyük üzüntümse hayatın normal alkışına dönmesinin beklenenden çok daha uzun süreceğini düşünmem oldu. Tek bir örnek verecek olursam Adıyaman merkezdeki konutların yüzde 68’i yeniden inşa edilecek. 

Depremin yıkıcı etkisinin nedenleri ve sonuçları uzmanlarca çok iyi değerlendirilmeli. 
Bu büyük acı sonrası; devletimizin ve bürokratların, yaraları sarmak için özveri ile mücadelesine tanık oldum. STK larında mücadelenin içinde olduğunu yinede projelerle işbirlikleri ile sürece daha çok katkı vermeleri gerektiğini gözlemliyorum. 

İş dünyasının ve tüm vatandaşlarımızın imkanları nispetinde sürdürülebilir bir şekilde depremzede vatandaşlarımızın sorunları ile dertlenmeye devam etmeliyiz. 
Bununda sürekli ayni yardımların dışında, iş hayatının aktif hale geçirilmesi için  için projeler üretilmesi, konut seferberliğine katkı, tarım politikalarının iyi planlaması, eğitim ve öğretim alt yapısına destekler gibi önümüzdeki günlerin iyi planlaması ve örgütlenmesi için her STK her vatandaşta örgütlenerek devletimizin yanında olmaya devam etmeliyiz. 

Bizler İZZET BAYSAL VAKFI olarak ne yaptık? 

İzzet Baysal Vakfı olarak, yönetim kurulu kararı ile hemen deprem sonrası acil eylem planı uyguladık. İlk etapta üç milyon liralık bütçe ile depremzede vatandaşlarımızın acısına ortak olmaya çalıştık. 
İzzet Baysal Vakfı Başkanınız Ahmet Baysal’ın öncülüğünde 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle vakıf olarak 30 konteynerlik bir Bolu şehri, Bolu mahallesi yapma kararı almıştık. Depremin ilk günlerinde gerekli ayni yardımları Valiliğimiz ile iletişim halinde olarak bölgeye sevkiyatını koordine ettik. 
Devamındaki süreçte  Bolu ilimize gelmek zorunda kalan depremzedelerin ihtiyaçları ile yakından dertlendik, çözüm olmaya gayret ettik. 

Barınma ihtiyacı için 26 adet çift odalı, donanımlı ve yalıtımlı konteyner Adıyaman Besni ilçesine gönderildi. Besni ilçesi ve Adıyaman Kutluca köyünde Bolu mahallesi oluşması için konteynerleri kısa süre içinde depremzedelere yetiştirilmesi sağladık. 
26 Nisan itibarı ile bölgeyi gözlemlemek ve gönderilen konteynerleri yerinde incelemek için Vakıf’tan oluşturduğumuz komite ile Adıyaman’a gittik. 

İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyet üyelerimiz Nejat Eratalar büyüğümüz, Kemal Sert ve  Atilla Uçar ve ile  birlikte dört üyemiz deprem bölgesine giderek Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesine görevlendirilen Bolu Valisi Erkan Kılıç ile bir araya geldik. 

Bolu Valimiz Erkan Kılıç, Gümüşhane Valimiz Kamuran Taşbilek ve Besni Kaymakamımız Çağlar Partal ile istişarelerde bulunduk. Bölgedeki depremzede vatandaşlarımızı  ziyaret ettik. İzzet Baysal Vakfı ve Bolu halkının deprem bölgesine ulaştırdığı yardımların ne kadar yerinde olduğunu gözlemledik. Vakfımız tarafından yapılan konteynerlerin yalıtımı, kalitesi ve iki oda oluşu nedeniyle bürokratlarımızdan özel teşekkürü duymak çok anlamlıydı” 

İlimizde geldiği günden itibaren özverili çalışmalarına tanık olduğumuz Bolu Valimiz Erkan Kılıç’da Adıyaman Besni programımızda bizleri yalnız bırakmadı. Valimizin deprem bölgesindeki vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılanmasına şahit olduk. 

Valimiz Erkan Kılıç’ın isteği doğrultusunda;  bölge ziyareti sonrası yönetim kurulu Başkanımız Ahmet Baysal ile telekonferans ile görüşerek deprem bölgesine iki adet prefabrik derslik yapma ve öğrencilerin kullanımı için masaüstü bilgisayarlar alma konusunda ortak görüşte bulunduk.
Son olarak umutlu olmak istediğim durum ise ders almamızın şart olduğu…

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.