SON DAKİKA

BOLSEV YARDIMLAŞMA VAKFI BİN ÖĞRENCİYE BURS VERECEK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın liderliğinde kurulan Bolu’yu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Bolsev), şehrin öğrenci ve ihtiyaç sahiplerine yönelik önemli destekler sağlayacak. Lansman toplantısında vakıf hedeflerini açıklayan Özcan, “Şehir dışından başlayarak, lise düzeyine, belki de daha aşağı inerek devam etmek. Yoksul, hasta, engelli vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve Bolu’ya bir huzurevi kazandırmak” dedi.

BOLSEV YARDIMLAŞMA VAKFI BİN ÖĞRENCİYE BURS VERECEK
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolsev Vakfı’nın tanıtıldığı lansman toplantısı, Hampton By Hilton Otel’de Bolu’nun önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

En az bin öğrenciye burs imkânı

Vakfın kuruluş amacı; Bolulu öğrencilere burs vermek, ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunmak ve Bolu’ya modern bir huzurevi kazandırmak olarak açıklandı. Vakfın hedefi ise lise ve üniversite düzeyinde en az bin öğrenciye burs imkânı sağlamak olarak belirlendi.

Başkan Özcan’dan 1 milyon TL bağış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, burada yaptığı konuşmada “Vakfın amacı, öğrencilerimizi okutmak. Şehir dışından başlayarak, lise düzeyine, belki de daha aşağı inerek devam etmek. Yoksul, hasta, engelli vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve Bolu’ya bir huzurevi kazandırmak.” dedi.

Salonda toplumun farklı kesimlerinden birçok ismin yer almasına dikkat çeken Özcan, “Bu vakıf siyaset üstü bir vakıf. Bugün buradaki tablo da bu vakfın siyasetle hiçbir alakası olmadığı ortaya koydu. Amaçta hasıl oldu.” diye konuştu. Vakfa 1 milyon TL bağış yapacağını ve bir yıl boyunca her ay 30 bin TL ek bağışta bulunacağını da açıklayan Özcan, kaleme aldığı bağış taahhüdü, vakıf yönetim kurulu üyesi ve saymanı olan Ali Sarıyıldız’a teslim etti.

Koca: “yarından itibaren çalışmalara başlayacağız”

Vakfın Onur Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Dr. Sait Koca da çalışmalara hızla başlayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Biz onur kurul kurulu olarak, yarından itibaren hızlı bir şekilde yoğun bir çalışma programı ile yöntemlerimizi belirlemeye başlayacağız. Başkanımız burada sayı vermedi ama en az bin öğrenciye burs verme hedefi var. Biz de ilk toplantımızda bununla ilgili bir komisyon oluşturacağız, burs vermekle ilgili kuralları, yönetmelikleri hazırlayacağız ve vakıf yönetim kuruluna sunacağız. Yapılacak her faaliyetin şeffaf ve kurallara uygun olmasını sağlayacağız. Ben, başta Sayın Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan olmak üzere vakfın kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Birlikte nice başarılar elde edeceğimize inancım tamdır.”

Ahmet Baysal’dan video mesaj

Lansmanda ayrıca, 32 kişiden oluşan Bolsev Vakfı Onur Kurulu Üyeleri ve Bolu’ya önemli eserler kazandıran İzzet Baysal Vakfı’nın başkanı Ahmet Baysal’ın vakıf hakkındaki değerlendirmeleri de video aracılığıyla konuklara dinletildi.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.