SON DAKİKA

BEBEK ÇETESİNİ ÇÖKERTEN BOLULU SAVCI KİMDİR?

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik başarılı operasyonuyla adını geniş kitlelere duyurdu. Tehditlere rağmen hukukun gereğini yapmaktan geri durmayan Engin, bu kararlı tavrıyla dikkat çekti. Peki, Savcı Yavuz Engin kimdir? Nerede doğdu, eğitimini nerede tamamladı ve hangi görevlerde bulundu?

BEBEK ÇETESİNİ ÇÖKERTEN BOLULU SAVCI KİMDİR?
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yavuz Engin’in Hayat Hikayesi

1989 yılında Almanya’da dünyaya gelen Yavuz Engin, eğitim hayatını Türkiye’de sürdürdü. İlk ve orta öğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu’nda, lise eğitimini ise 2008 yılında Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Hukuk eğitimine 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladı ve 2013 yılında başarıyla mezun oldu.

Kariyerine İlk Adım
Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamlayan Engin, 2014 yılında savcı adayı olarak meslek hayatına atıldı. İlk görev yeri olan Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı’nda, başarılı bir kariyerin temellerini attı. Burada çeşitli önemli soruşturmalar yürüttü ve disiplinli çalışmasıyla öne çıktı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na Atanma

Nisan 2024’te, HSK kararıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na terfi eden Engin, burada yürüttüğü titiz soruşturmalarla dikkat çekti. Özellikle, kamuoyunda büyük yankı uyandıran Yenidoğan Çetesi operasyonuyla önemli bir başarıya imza attı. Bebek acil hastalarını yasa dışı yollarla özel hastanelere sevk eden ve ölümlere sebebiyet veren çeteyi çökerten Savcı Engin, operasyon sürecinde aldığı tehditlere rağmen geri adım atmamasıyla takdir topladı.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.