SON DAKİKA

ASFALT TESİSİNİN ÜRETİM HACMİ YENİ DÖNEMDE YÜZDE 20 ARTTI

2021 Yılında Başkan Özcan’ın talimatıyla tesisin bünyesine kazandırılan ‘Geri Dönüşüm’ sistemi sayesinde eskiyen şehir asfaltlarını yeniden değerlendiren ve bu sayede maliyetten de tasarruf sağlayan Bolu Belediyesi, hem çevresel etkileri en aza indiriyor hem de sürdürülebilir bir şehircilik anlayışını destekliyor.

ASFALT TESİSİNİN ÜRETİM HACMİ YENİ DÖNEMDE YÜZDE 20 ARTTI
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi yeni dönemde arttırdığı yüzde 20’lik üretim hacmiyle Bolu ulaşımını daha konforlu bir hale getirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tüm üretim süreçlerinde sadece kendi personel ve iş makinalarını kullanan Bolu Belediyesi’nin dışarıdan hizmet almadan yürüttüğü asfalt üretim sürecinde tam otomatik kapalı devre sistemleri tercih ediliyor.

Göreve geldiği ilk günden itibaren üreten belediyecilik anlayışıyla hareket eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 2021 yılında tesise kazandırdığı geri dönüşüm sistemi sayesinde eskiyen asfaltlar yeniden kullanılmak üzere işleniyor ve Boluluların hizmetine sunuluyor. Başkan Özcan’ın Asfalt Üretim Tesisi’ne kazandırdığı tüm bu yenilikler, karbon salınımını azaltarak çevre dostu bir belediyecilik örneği sergiliyor.

30 bin metrekarelik alanda yer alan tesiste, asfaltın hammaddesi olan kalker taşları modern yöntemler kullanılarak ekskavatör yardımıyla kamyonlara yüklenerek ayrıştırılmak üzere eleme bölümüne taşınıyor. Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geleneksel ‘patlatma’ yönteminin aksine 800 ton minimum kapasiteli tam otomatik kapalı devre kırma eleme ve sınıflandırma sistemini kullanarak daha çevreci bir üretim gerçekleştiriyor.
Eleme işleminin ardından alt yapı çalışmalarında kullanılmaya uygun olan agrega, beton üretiminde kullanılmak üzere sahaya gönderilirken, sıcak asfalt yapımına uygun olanlar tesis içerisinde işlenerek Bolu’daki cadde ve sokakların asfalt çalışmasında kullanılacak son haliyle tesisten çıkışı yapılıyor.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.