SON DAKİKA

AKDAŞ ET, ÜRÜNLERİNİN "TEMİZ RAPORU"NU YAYINLADI

Bolu’da faaliyet gösteren Akdaş Et Ürünleri fason olarak ürettiği “Sağlam Et” markasının sucuklarında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan testlerde tek tırnaklı hayvan eti çıktığını yalanlayarak temiz ürün raporlarını yayımladı. Firma avukatı Sinan Barut, “tek tırnaklı tespit edilemediğine dair rapor verildi. Biz bu raporun ardından bize yazılan cezanın iptali için Bolu 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtık. Mahkeme, haklılığımız nedeniyle verilen cezanın kaldırılmasına karar verdi” dedi.

AKDAŞ ET, ÜRÜNLERİNİN
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre, Bolu’da et ve et ürünleri üretimi yapan Akdaş Et firması bünyesinde üretilen Sağlam Et markasına ait sucuklarda, tek tırnaklı hayvan eti tespit edildiği belirtildi. Akdaş Et Sahibi Mutlu Akdaş ve Sağlam Et Sahibi Tevfik Sağlam, yaşananlara ilişkin avukatları Sinan Barut, aracılığıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada, alınan numunelerin, Tarım ve Orman Bakanlığının Ankara’daki laboratuvarına giderken, farklı etlerle temas ettiği, test kitlerinin başka etler üzerinde de kullanıldığı belirtildi. Çıkan sonuçlara firma tarafından itiraz edildiği ve yine Tarım ve Orman Bakanlığına ait olan Kocaeli’deki laboratuvarda Akdaş Et firması tarafından, Sağlam Et markası için üretilen suçlardan alınan numunelerle yapılan test sonuçlarının temiz çıktığı belirtildi.

 Firma Avukatı Sinan Barut yaptığı açıklamada, Akdaş Et’te tek tırnak hayvan etinin tespit edilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın laboratuvarında yapılan tespitlerin ardından, herhangi bir şekilde Akdaş Et’te tek tırnak tespit edilmesinin mümkün olmadığını, bu konuda bir yanlışlık olduğundan dolayı Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tespit talebinde bulunduk.” dedi.


 “Birden fazla alınan numunelerde tek tırnaklı tespit edilemedi”

 Mahkeme süreci hakkında bilgi veren Barut, kendi istekleri ile tüm mamullerin tespitinin yapılması talebinde bulunduklarını belirterek, “Kendi isteğimizle kendi tüm mamullerin tespitinin yapılması, aynı tek tırnak tespit edilen ürün numunesinin tekrardan numune alınması ve bu durumun düzeltilmesi talebinde bulunduk. İlk önce Ankara’ya giden numunelerden sonra yine Tarım ve Orman Bakanlığının Ulusal Gıda Laboratuvar Müdürlüğü’ne ve bu sefer Kocaeli’ne gönderildi. Kocaeli’nde yapılan laboratuvar sonuçlarında, Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından birden fazla alınan numunenin hiçbirinde, herhangi bir şekilde tek tırnaklı tespit edilemediğine dair rapor verildi.  Biz bu raporun ardından bize yazılan cezanın iptali için Bolu 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtık. Mahkeme, haklılığımız nedeniyle verilen cezanın kaldırılmasına karar verdi. Daha sonra tekrardan bakanlık tarafından alınan 2. numunelerin Kocaeli’nde laboratuvara kabul edilemeyeceği, Ankara’da yapılan ilk numunelerin daha doğru olduğu belirtildi. Bu itirazın ardından 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından bize ilk verilen karar kaldırdı” şeklinde konuştu.

 “Kanun yararına bozma talebi devam ederken bu liste yayınlandı”

 Adalet Bakanlığı’na kanun yararına bozma talebinde bulunduklarını belirten Barut, “2. sulh ceza mahkemesi kararı kaldırmasına rağmen Adalet Bakanlığına kanun yararına bozma talebinde bulunduk ve kanun yararına bozma talebi halen devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu liste yayınlandı. Adalet Bakanlığının kararı kesinleştiği zaman açık ve net bir şekilde ortaya çıkacaktır.  Müvekkil şirket tarafından birden fazla alınan numunelerde hiçbir tek tırnaklı tespit edilemediğine dair Kocaeli laboratuvarının birden fazla tespit sonucu vardır. Müvekkil şirket nezdinde hepsi isteyen herkes tarafından incelenebilir.” ifadelerini kullandı.


 “Etler başka bir şirket tarafından müvekkil şirkete getiriliyor”

 Etlerin başka bir şirketten geldiğini belirten Avukat Barut, “Tek tırnak tespit edildiği iddia edilen sucukların, asıl müvekkil şirket tarafından üretilmesi söz konusu değil, etler başka bir şirket tarafından müvekkil şirkete getiriliyor. Müvekkil şirket tarafından fason üretim yapılıyor.  Üzerinde ‘Akdaş Et’ logolu herhangi bir şekilde bir sucuktan tek tırnak tespit edilmesi mümkün değil. Ayrıca eti bize getiren şirketle ilgili hukuki süreç Düzce Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Yaptırımın kaldırılması için dava açılmıştır ve devam etmektedir.” diye konuştu.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

2 yorum yapılmış

  • B.B.king (1 ay önce)
    Kendi hayvanınızı siz alıp kesip öyle sucuk yapsanıza kardeşim..Müvekkil kasapta nedir..ben eti başka yerden aldım benim sorumluluğum yok diyemezsiniz..sucuk sizinmi!?sizin! üzerinizde ki firma ismi sizinmi!?sizin! Ben sucuk almaya geldiğimde üzerinde senin dükkanının ismini görüp alıyorsam sorumlu sensin..bu sucuk nasıl diye sana sorduğum zaman eti başka yerden alıyoruz..kıyma yapıp baharatlayıp öyle satıyoruz diyormusun!? Hayır..! Söylüyorsan vatandaşı uyarıyorsan başka!
    0
    0
    Cevapla
  • B.B.king (1 ay önce)
    Kendi hayvanınızı siz alıp kesip öyle sucuk yapsanıza kardeşim..Müvekkil kasapta nedir..ben eti başka yerden aldım benim sorumluluğum yok diyemezsiniz..sucuk sizinmi!?sizin! üzerinizde ki firma ismi sizinmi!?sizin! Ben sucuk almaya geldiğimde üzerinde senin dükkanının ismini görüp alıyorsam sorumlu sensin..bu sucuk nasıl diye sana sorduğum zaman eti başka yerden alıyoruz..kıyma yapıp baharatlayıp öyle satıyoruz diyormusun!? Hayır..! Söylüyorsan vatandaşı uyarıyorsan başka!
    0
    0
    Cevapla