SON DAKİKA

VALİ KILIÇ “BOLU İZZET BAYSAL'I ASLA UNUTMAYACAKTIR"

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu’lu büyük hayırsever İzzet Baysal için düzenlenen 34. Şükran Günleri Etkinliği’nde konuşma yaptı.

VALİ KILIÇ “BOLU İZZET BAYSAL'I ASLA UNUTMAYACAKTIR
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu’lu büyük hayırsever İzzet Baysal için düzenlenen 34. Şükran Günleri Etkinliği’nde konuşma yaptı. Vali Kılıç yaptığı konuşmada,

“İsmi Bolu ile özdeşleşen, ülkemize adını duyurmuş büyük hayırsever İzzet Baysal için düzenlenen ve tüm Bolu halkının vefasını göstermesine vesile olan Şükran Günleri’nin bu yıl 34’üncüsü dolayısıyla bir arada bulunmaktayız”dedi.

İZZET BAYSAL VAKFI “TBMM ÜSTÜN HİZMET” ÖDÜLÜ ALAN İLK VAKIFTIR"

Kılıç,  İzzet Baysal Vakfı’nın 2006 yılında “TBMM Üstün Hizmet” ödülü ile ödüllendirilen ilk vakıf olduğunu belirterek, “

Şüphesiz ki insanoğlunun ömür denilen kısa yolculukta en büyük arzusu vefatından sonra hayır dualarıyla yâd edilmek, geride bıraktıklarıyla hep iyiliklerle anılmaktır. İzzet Baysal ömrünü hayra vakfetmiş, bıraktığı büyük eserlerle sağlıktan eğitime, sosyal hizmetlerden kültüre kadar geniş bir yelpazede bir şehrin imarında ve gelişmesinde büyük katkılar sağlamış nadir ve örnek şahsiyetlerden biridir.

Sadece ilimiz için değil ülkemiz için de büyük öneme sahip bizlere emaneti olan kurucusu olduğu üniversite başta olmak üzere birçok emanetiyle yediden yetmişe tüm Boluluların gönlünde müstesna bir yer edinmiştir

İzzet Baysal, örnek kişiliğiyle halka hizmet edecek kurumları bizlere miras bırakırken devletimizin âli menfaatlerini gözetmiş, bu üstün hizmetleri neticesinde Devletimiz tarafından 1994 yılında “Devlet Üstün Madalyası” ile şereflendirilmiştir. Ayrıca kendi adıyla kurduğu İzzet Baysal Vakfı da 2006 yılında “TBMM Üstün Hizmet” ödülü ile ödüllendirilen ilk vakıf olmuştur

Bugün de halen; İzzet Baysal Vakfı eliyle merhum hayırsever İzzet Baysal’ın adı yaşatılmaya devam etmektedir. Vakıf Başkanı Ahmet Baysal başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimiz, İzzet Baysal’dan teslim aldığı bayrağı layıkıyla taşıyarak karşılık beklemeksizin büyük hizmetlere ve yatırımlara imza atmayı sürdürmektedirler.”ifadelerini kullandı.

 “İZZET BAYSAL VAKFI BOLU’DAN KİLOMETRE UZAKTA OLAN VATANDAŞLARIN GÖNÜLLERİNE DOKUNDU”  

İzzet Baysal Vakfı hem vakıf olarak hem de kurucusu büyük hayırsever İzzet Baysal’ın adının ülkemizde bir marka olduğunu, ülkemizi derinden üzen 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler sonrasında bir kez daha göstermiştir.

Asrın felaketinde yaraların sarılması için Valiliğimizin öncülüğünde Adıyaman’da kurulan Bolu Mahallesi’nde İzzet Baysal Vakfımız tarafından temin edilen 26 adet konteyner ve maliyeti 4 milyonu bulan yardımlarla; İzzet Baysal Vakfı Bolu’dan kilometrelerce uzakta olan vatandaşlarımızın da gönüllerine dokunmuştur.

Düşünce yapısıyla tevazu sahibi olmasıyla hepimize örnek bir yaşam süren İzzet Baysal’a ve eserlerine sahip çıkan, onun izinden giderek hayırda yarışan Ahmet Baysal Beyefendi ve Esin Avunduk Hanımefendi başta olmak üzere İzzet Baysal Vakfı’nın değerli üyelerine şahsım ve Bolulu Hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum”

“BOLU İZZET BAYSAL’I ASLA UNUTMAYACAKTIR"

Bolu’nun İzzet Baysal’ı asla unutmayacağını vurgulayan Kılıç,”İzzet Baysal’ın izinden giden ve vefatının üzerinden uzun yıllar geçse bile gönüllerinde yaşatmaya devam eden Bolulu Hemşehrilerimin ve geleceğimizin teminatı evlatlarımızın Bolu’yu Bolu yapan eserlerine sahip çıkarak yenilerini eklemek için gayret göstereceğine yürekten inanıyorum. Bolu İzzet Baysal’ı asla unutmayacaktır.

Bu anlamlı günde; Bolumuzun babası İzzet Baysal’ı vefatının 23’üncü yılında rahmet ve şükranla yâd ederken, yakın zamanda kaybettiğimiz Solmaz Baysal Hanımefendi’ye de Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.” dedi.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.