SON DAKİKA

TÜRKİYE'DE ŞİKAYET ALMAYAN TEK ŞUBE "BOLU PİZZA İL FORNO"

Türkiye’de 20 şubesi bulunan Pızza Il Forno markasının Bolu şubesi, geçtiğimiz yıl açılmasına rağmen büyük bir başarıya imza atarak; ilk yılında müşterilerinin tercihi doğrultusunda tüm şubeler içinde en iyi platform puanı, en çok ciro yapan ilk üç şube ve misafir memnuniyeti anketi Jacca da şikayet almayan işletme ödülünü aldı.

TÜRKİYE'DE ŞİKAYET ALMAYAN TEK ŞUBE
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bu başarısı sonrası Pızza Il Forno Bolu Şubesinin yatırımcısı ve Fay Yamaner A .Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yamaner ile yapılan röportaj sosyal medya platformlarında yayınlandı. TOBB tarafından e-ticaretteki başarısı “Güven Damgası” ile tescillenen FAY Yamaner markası, gıda sektöründe de hizmet kalitesini tescillemiş oldu.

“Boluluyum ve gastronomi bizim için önemli”

Verdiği röportajda gıda sektöründe yatırım yapma fikri ve Pızza Il Forno markası ile Fay Yamaner’in buluşma sürecini anlatan Pızza Il Forno Bolu Şubesinin yatırımcısı ve Fay Yamaner A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yamaner; “Bolu’da yaşayan iş insanıyım ve Bolu’da yaşadığım için de bizim için gastronomi önemli. Bu anlamda Esas Holding bünyesinde yatırımlarımız var. Daha geniş kitlelere hitap etmemiz gerekiyor. Z kuşağına hitap ettiğimiz gibi 40’lı yaşların üstünde ailelerin de gelebileceği bir konsept hayalimiz vardı. Bu işi Türkiye’de en iyi anlamda yapabileceğimiz marka Pızza Il Forno’ydu. İstanbul pazarını da araştırdığımızda aslında yönümüzün başkent pazarı olduğunu hissetmemiz, çok da sürpriz olmadı. Çünkü; AVM yöneticileriyle görüştüğümüzde, onlarla bir yatırım yaptığımızda Pızza Il Forno markasının hem alkollü konseptleri hem de alkolsüz konseptleri bence girişici için ciddi bir avantaj. Bizler de ilk tanışmamızda önce onların bir misafiri olduk. Antlaşmayı yapmadan önce Ankara’da Armada olsun, Bahçelievler olsun farklı noktalarda ilk önce biz tadımlarını yaptık. Çünkü bizim için lezzet standardının olması, damak tadının belli bir seviyenin üzerinde olması çok anlamlıydı. Burada baktığımızda Pızza Il Forno’da bunların tamamını yakaladığımızı söyleyebiliriz. Karlılık noktasında da şuan baktığımızda farklı gıda sektörlerine göre pizzanın, makarnanın, kahvenin maliyetlerinin ve ulaştığı kitlenin çok daha fazla olması karlılık olarak bir kere tercihimizde Pızza Il Forno ile bizi direkt birleştirdi. Yatırım maliyeti çok önemliydi. Pızza Il Forno yönetiminin yapmış olduğu analizlerle ve anlaşmalarla belirli bir sayıya da ulaştıkları için belki mutfak maliyetimizi çok daha uyguna çıkartabildik” dedi.

“İlk yılımıza prestiji yakaladık”

Anadolu’da iyi bir örnek olduklarını söyleyen Fatih Yamaner; “Biz Anadolu’da iyi bir örneğiz. Anadolu’da bunun her ilde doğru girişimci ve doğru lokasyonda birleşirse başarılı olabileceğine yürekten inanıyorum. Çünkü biz bunu rakamlarla başardık. Tedarik zincirinde mozeralla peynirini Türkiye’de en iyi hangi bölgede yapılabilirse gerekirse o ilçedeki noktadan tedarik edilebiliyor.  Lezzeti ve karlılığı yakaladıktan sonra insanların bir kere kendini çok iyi hissetmeleri gerekiyor. Sanki İtalya’da, Milano’da, Roma’da iyi bir pizza markasındaki prestiji müşteriye vermek gerekiyor ve biz de Pızza Il Forno Bolu Şubesi olarak bunu ilk yılımızda yakaladığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.