SON DAKİKA

TÜRK CİMNASTİĞİNİN EFSANE İSMİ MURAT CANBAŞ UNUTULMADI

Bolu'da 6 Mayıs 1994'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Cimnastiğinin unutulmaz ismi Murat Canbaş vefatının 30. senesinde mezarı başında anıldı.

TÜRK CİMNASTİĞİNİN EFSANE İSMİ MURAT CANBAŞ UNUTULMADI
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Genç yaşta aramızdan ayrılan; 1 Dünya, 1 Avrupa, 5 Balkan, 11 Türkiye şampiyonluğu, 70’ten fazla madalya ve sayısız başarısı olan Bolulu cimnastikçi Murat Canbaş, ölüm yıldönümünde kısa ancak başarılı spor kariyeri ve dünya literatürüne katkıları ile anıldı. 

Bolu Şehitler Mezarlığı'ndaki törene, Canbaş'ın ailesinin yanı sıra Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, daire müdürleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, takım arkadaşı Canbaş ile birçok anıları olduğunu anlatarak, "Hem sizleri görünce hem de buraya her geldiğimizde onu hatırlıyorum. Allah, hepimize vefatımızdan sonra onun gibi anılmayı nasip etsin. Çok kısa ömründe herkeste unutulmayacak izler bıraktı." dedi ve şu ifadeleri kullandı;

“Bugün büyüklerde cimnastik ailesi, dünya şampiyonu çıkarıyorsa Türkiye'nin ilk gittiği Dünya Şampiyonasında final oynamasının çok büyük etkisi olduğunu buradan ifade etmek isterim. Allah hepimize ailesi başta olmak üzere sabırlar versin. Nice şampiyonlar Bolu'dan çıkarmayı nasip etsin. Bu şampiyonların çıkmasında Bolu cimnastiğine değer veren tüm spor yöneticileri ve rol model olan şampiyonlarda çok önemli. O yüzden kendisinden de Allah razı olsun diyorum. Mekanı bir kez daha cennet olsun.”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler  yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin gururu, dünya cimnastik camiasının hep gurur ve saygı duyduğu, isminin altın harflerle spor tarihine yazıldığı Bolu'nun evladı, merhum Murat Canbaş'ı rahmetle anıyoruz. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Ruhun şad olsun inşallah." ifadelerini kullandı.
Murat Canbaş gibi sporcuların kolay yetişmediğinin altını çizen Güler, “Başkanımız ve kıymetli ekibi Murat Canbaş’la başladıkları serüvende şu an bütün dünyayı cimnastikte çok örnek bir duruş ve çok kaliteli bir başarı hikayesiyle gerçekten gururlandırıyorlar. Sağ olsunlar, var olsunlar. Biz burada bugün burada  kıymetli sporcumuzu anarken ailesine de böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 
Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından Canbaş'ın mezarına karanfil bırakıldı.

Vefatından 10 gün önce dünya literatürüne katkı sağladı

Bolu'da 1975 yılında dünyaya gelen Murat Canbaş, henüz 7 yaşındayken öğretmenleri ve cimnastik antrenörlerinin dikkatini çekti. Cimnastik okuluna giden Canbaş, ilk altın madalyasını 1986'da Macaristan'da düzenlenen Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda kazandı.

Spor kariyerine birer dünya ve Avrupa, 5 Balkan ve 11 Türkiye şampiyonluğu ile 70'ten fazla madalya sığdıran Canbaş, 6 Mayıs 1994'te geçirdiği trafik kazası sonucu 19 yaşında hayatını kaybetti.
Canbaş'ın ölümünden 10 gün önce Avustralya'da katıldığı Dünya Gençler Şampiyonası'nda atlama beygirinde yaptığı özel figür, "Canbaş hareketi" olarak dünya cimnastik literatürüne geçti.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.