SON DAKİKA

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KAPANMANIN EŞİĞİNDE

Dezavantajlı çocukların eğitim gördüğü özel rehabilitasyon merkezleri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. 559 bin öğrencinin eğitim gördüğü ve bu konuda devletin büyük yükünü alan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, artan maliyetler ve belirlenmeyen zam oranları nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi. Halen zam oranları belli olmayan Rehabilitasyon Merkezleri X'de yaptıkları paylaşımlarla hükümete seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KAPANMANIN EŞİĞİNDE
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bugüne kadar 1 milyon 200 bin öğrenciyi rehabilitasyon eğitimleriyle hayata tutan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Asgari Ücretin artması ve yaşanan enflasyon nedeniyle can çekişmeye devam ediyor.  Her zam döneminde bu belirsizliği yaşayan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri “Bugün sahip çıkılmazsa yarın çok geç olabilir. Bugün, acil destek istiyoruz. Yoksa batıyoruz” diyerek X platformunda seslerini duyurmaya çalıştılar.  #RehabilitasyonaSahipÇık Hashtag'i ile Twitter'de birçok paylaşım yapan Rehabilitasyon Merkezleri “Kurumlar kapanmadan, 70.000 kişi işsiz kalmadan önce yaptığımız işin değerini verseniz” diyerek artan maliyetleri karşılayamadıklarını kalem kalem yazdılar.  

3 bin 243 kurumda aktif olarak 559 bin bireye eğitim veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri her zam döneminde yaşanan belirsizliği son bulması için “Özel Eğitim alanına ciddi bir yatırım yaptık diye cezalandırılmamalıyız. Hiç bu yıl olduğu gibi dipte olmadık. Günün şartlarına uygun gerçekçi destek bekliyoruz. Toplumun en dezavantajlı kısmına eğitim veriyoruz. Binlerce öğrencimiz yaşıtlarını yakaladı” dediler.  Verilen seans ücretinin asgari ücretin belirli bir kat sayısına bağlanması gerektiğinin altını çizen Rehabilitasyon Merkezleri öğrencilere ve velilere ücretsiz servis verdiklerini bunun içinde birçok kalemde artan maliyetler nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirttiler.

Resim

Resim

Resim  

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.