SON DAKİKA

ÖZCAN TBB BAŞKANLIĞINA ADAY MI OLUYOR?

Yönetiminde, sadece AK Parti ve MHP’li belediye başkanları bulunan Türkiye Belediyeler Birliğinin seçimlerinde şimdi 14’ü büyükşehir olmak üzere 35 il belediyesi kazanan CHP ile 12’si büyükşehir olmak üzere 24 il belediyesinde seçimleri önde tamamlayan AK Parti rekabeti yaşanacak. Bu rekabette Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan daha önce aday olmak istediğini açıklamış ve 2-3 haftadır seçim çalışmalarına yaptığı il ilçe belediye başkanları ziyaretlerine başlamıştı.

ÖZCAN TBB BAŞKANLIĞINA ADAY MI OLUYOR?
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Türkiye Belediyeler Birliği 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına dernek olarak kuruldu. Ağustos 2002’de mahalli idare birliği statüsüne kavuşan TBB’nin görevleri arasında belediyelerin ulusal ve uluslararası kredi kuruluşları ile fonlardan yararlanmalarına ve proje geliştirmelerine destek olmak yer alıyor.

AK PARTİ CHP REKABETİ YAŞANACAK

Mayıs ayında yapılması beklenen seçimler, büyükşehir belediyelerinden 14, il belediyelerinden 21’ni kazanan CHP ile büyükşehir belediyelerinden 12, il belediyelerinden 12’sini kazanan AK Parti arasında rekabete sahne olacak. Bununla birlikte 3’ü büyükşehir 10 ilde birinci olan DEM Parti, 1 büyükşehir ve 1 il belediyesi kazanan YRP, 8 il belediyesinde seçimi önde tamamlayan MHP ve 1 ilde kazanan İYİ Parti’li belediye başkanları da seçimde oy kullanacak.

“ADAYIM” DEMİŞTİ

Daha önce yaptığı açıklamada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan "Hiç mütevazi olmayacağım Evet adayım. Belediyeler Birliğine genelde büyük şehir statüsündeki Belediye Başkanları aday oluyor. Fakat ben bu dönem buranın yönetimine de başkanlığına da adayım, bir çok başkandan da donanım ve bilgi olarak öndeyim. Birçoğu bazı konuları benden öğreniyorlar . Çünkü ben araştırarak öğrendiğim bilgi birikimimi onlarla her zaman paylaşıyorum. Onlarda kolayca bilgi sahibi oluyorlar."demişti. 

KOLLARI SIVADI

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye Belediyeler Birliği seçimleri öncesi 2-3 haftadır bölge ve il ziyaretlerini gerçekleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı için kolları sıvadığı öğrenildi. 

 

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.