SON DAKİKA

Kuru Soğan'da söz Manavcılar Odası'nda

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kilosu 20 TL'nin üzerine çıkan 'Kuru Soğan' fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Altındal fiyatların geçiş döneminde olduğunu haftaya 10 TL'ye kadar düşebileceğini belirtti.

Kuru Soğan'da söz Manavcılar Odası'nda
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

“Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal  yaptığı açıklamada "son zamanlarda sosyal medyada kuru soğan üzerinden paylaşımların arttığını görmekteyiz. Bu yıl rekortenin düşük olması sebebiyle arz ve talebe bağlı olan emtia ürünlerinde fiyat artışı doğal olarak bugün soğanda olduğu gibi her üründe zaman zaman yaşanmaktadır. Soğanın başkenti olan Ankara’nın Polatlı ilçesinde üreticiden kuru soğan fiyatı günlük değişimle birlikte bugün 14 TL. Nakliye işçilik KDV gibi maliyetlerle birlikte Bolu bölgemizdeki hal çıkış fiyatları da 17-18 TL arasında değişirken, Pazar yerlerimizde kuru soğan fiyatları da 20 TL’ye satılmaktadır”

“ÜRETİCİ GEÇEN SENE TRAKTÖRÜNÜ TARLASINI SATTI”

“Sosyal medyada paylaşımlar yaparak kuru soğan üzerinden oy toplama çabasına giren bir takım kişilere 2022 yılı mart ve nisan ayında kuru soğanlarını depolarında satamayıp çürütürken neden hiç bir paylaşım yapılmadı. Geçen yıl kuru soğanın üreticilerimize maliyeti kg’da 1.5 lira iken, ürünlerini 1 liraya satamazken bugün paylaşım yapanlar neredeydiniz. Üreticilerimiz 2022 yılında kuru soğanda zarar edip zararının karşılığını ödeyebilmek için kredi çekip traktörünü, bir parça tarlasını satmak zorunda kalan üretici bırakında bu yıl geçen yılki zararlarını karşılasınlar” 

“KURU SOĞAN FİYATLARI NE ZAMANA KADAR BÖYLE GİDECEK” 

“Kuru soğanda geçiş dönemi. Eski soğanlar depolarda bitmek üzere yeni soğanlar tarlada hasat döneminde. Bu fiyatlar artık her saat, her dakika düşer oturur. Haftaya cumartesi gününe kadar normal seyrine girer. 10 lira etiketlerini göreceğiz”

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.