SON DAKİKA

KAMU'DA PERSONEL SERVİS ARAÇLARI KALDIRILIYOR

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni rapora göre, ekonomik olmayan hatlardaki servis araçları kaldırılacak ve çalışanlara toplu taşıma kartı sağlanacak.

KAMU'DA PERSONEL SERVİS ARAÇLARI KALDIRILIYOR
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kamuda tasarruf önlemleri kapsamında yeni bir adım attı. Artan ulaşım giderlerini kontrol altına almak amacıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında makam araçları ve ekonomik olmayan servis hatları kaldırılacak. Tasarruf tedbirleri, memurların kullanımındaki servis araçlarına da yönelik olacak.

Servisler Kalkıyor, Toplu Taşıma Kartları Dağıtılacak

Sözcü gazetesinde yer alan bilgilere göre, ekonomik olmayan güzergahlarda servis araçları kaldırılacak ve yerine memurlara toplu taşıma kartları verilecek.

İhtiyaç Fazlası Araçlar Satışa Çıkarılacak

Enflasyonla mücadele çerçevesinde, ihtiyaç fazlası olarak değerlendirilen kamuya ait araçların satışı da gündemde. Bu adımlar, kamuda mali disiplin ve verimliliğin artırılması amacını taşıyor. İkinci yarıyılda devreye alınması planlanan tasarruf uygulamaları, kamu harcamalarının daha etkin yönetilmesine katkı sağlayacak.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Yener (4 ay önce)
    Çok doğru bir karar. Ankara, İstanbul gibi şehirlerin tamamında kamu servisi yok. Memurların tamamı eş durumundan Ankara'-da toplanmış durumda on binlerce Ankara da öğretmen fazlalığı var. Memurlar Ankara'-da çalışacak diye alnında yazmıyor. Memurlar bırak doğu ve güneydoğu illeri, ilçelerini Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Kırşehir de bile çalışmak istemiyor. Buralarda kamu servisi yok. her memur kendi imkanı ile işine gidiyor bu memurlara haksızlık olmuyor mu. Böylelikle küçük il ve ilçeler nüfüsu artar canlilik gelir trafik ve her yönden sıkışan büyük kentler biraz rahatlar
    %100
    %0
    Cevapla