SON DAKİKA

KABAK KÖYÜNDE YÜZLERCE İNSAN BU BAYRAM COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Kabak Köyün de her yıl Eylül ayının ilk pazar günü geleneksel olarak kutlanan Cebbar Bayramı değişmeyen gelenek ile birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı.

KABAK KÖYÜNDE YÜZLERCE İNSAN BU BAYRAM COŞKUSUNA ORTAK OLDU
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yüzlerce insanın Bolu’dan çevre köylerden ve Seben’den akın ettiği bayrama vatandaşların yanı sıra Seben'li siyasiler ile birlikte MHP İl Başkanı  İlhan Durak, MHP Bolu Milletvekili  İsmail Akgül ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Cihan Özkalem'de katıldılar. 

Her yıl güz sonunda bereketli hasat sonu Allah’a şükür edilmesi, köy halkı arasında birlik beraberliğin pekiştirilmesi amacı ile yapılan ‘Cebbar Bayramı’ bu yıl yine oldukça kalabalık bir katılım ile gerçekleşti. Kabak köyü sokaklarının araçları almadığı, caminin dolup taştığı bayrama ilgi yine oldukça fazlaydı. Öğle namazı öncesi okunan Mevlüd-i şerif sonrası yenen etli pilavlar ile bayram, evlerde içilen sıcak çaylar, edilen demli sohbetler ile son buldu.

Kabak Köyü Muhtarı Mustafa Özkan bayrama katılan herkse teşekkür ederek “Biz Kabak Köyü halkı olarak yine bu bayramda komşularımızla bir arada olmaktan, vatandaşlarımızı ağırlamaktan oldukça memnunuz. Yıllardır süre gelen gelenek atalarımızdan bizlere, bizlerden çocuklarımıza ve torunlarımıza kalacak. Amacımız bu birlikteliği bu güzel günleri coşkuyla yaşamak. Tabi ki bunları yaşarken köyümüzde yaptığımız projelerle çalışmalarla köy halkımızın bağını köyle daha da güçlendirmek. Gençlerimiz Bolu’da şehir dışında yaşıyorlar. Amacımız onların köyle bağı kopmasın. Ata topraklarına sahip çıksınlar” dedi. 

Bayrama katılımdan memnunluk duyduğunu belirten muhtar Mustafa Özkan “Her yıl Eylül ayı başında yaptığımız Cebbar Bayramı bu yılda büyük ilgi gördü. Köy halkımız Bolu’dan başka illerden geldiler. Bolu’dan, Seben’den çevre köylerden misafirlerimiz geldiler. Biz her yıl olduğu gibi bu yılda mutlu olduk. Bayramda hizmet eden gençlerimize, köy halkımıza teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.