Dünya Otizm Farkındalık Günü, her yıl 2 Nisan'da Birleşmiş Milletler tarafından otizm spektrum bozukluğu olan bireylere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen özel bir gündür. Bu özel gün, dünya genelinde otizm spektrum bozukluğuna sahip insanlarla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla kutlanmaktadır. İz Akademi'de Dünya Otizm Farkındalık Günü günler öncesi başlarken, kurumda düzenlenen programa özel öğrenciler aileleri ile birlikte katıldı. Otizme dikkat çekmek için gökyüzüne balonlar bırakılırken, çocuklar paylaçolarla hem Otizm'e dikkat çektiler, hem de gönüllerince eğendiler.
İz Akademi Özel Eğitim ve Reh. (@ozelizakademi)'in paylaştığı bir gönderi
">
Bugüne özel hazırlandıklarını ve her yıl düzenledikleri etkinliklerle "Dünya Otizm Farkındalık Günü"ne dikkat çektiklerini belirten kurum müdürü Harun Ceyhan “Nisan ayında tüm dünyada otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalık ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. İz Akademi olarak biz de her yıl 2 Nisanda farkındalık oluşturmak için kurumumuzda etkinlikler düzenliyoruz” dedi.
“Otizm'in farkındayız”
Otizm'de erken dönemde yapılan bu müdahalenin önemine değinen Ceyhan "Erken dönemde yapılan bu müdahaleler ile çocuklarımız yaşıtlarını yakalayabilmekte ve daha sonrasında da bağımsız bir şekilde, günlük yaşamlarına devam edebilmektedir. Tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyoruz. Otizm'in farkındayız. Her zaman onların yanındayız" dedi.
Gölköy Kız Öğrenci Yurdundan gelen gönüllü üniversite öğrencileri yaptıkları gösteriler ile etkinliğe renk katarken, İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen “Dünya Otizm Farkındalık Günü” çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.