Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı, İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı ve Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programlarını bünyesinde barındıran kurum, yarattığı farklılıkla kısa sürede güven duyulan eğitim merkezleri arasında yer aldı. Kurum tarafından velilere yönelik düzenli gerçekleştirilen anketlerde, memnuniyet düzeyi yüzde 98 seviyesine ulaştı.
Kurum Müdürü Harun Ceyhan Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin barındırdığı profesyonel eğitim kadrosu, disiplinli ve gelişime açık bir anlayışla yaklaşık 3 buçuk yıl önce Bolu’da hizmet vermeye başladığını belirterek “Öğrencilerimizin ve velilerimizin bize duyduğu güvenden son derece mutluyuz. Parolamız, hep birlikte daha iyisine ulaşmak.” diye konuştu.
İz Akademi olarak çocuk, genç ve yetişkinin hayatına dokunduklarını ve son derece güzel gelişmeler kat ettiklerini kaydeden Ceyhan “Ailelerimize psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini de Bakanlığımızın belirlediği standartlarda etkili biçimde uyguluyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin kişisel gelişimlerini sürdürebilmeleri ve sosyal hayata daha çabuk adapte olabilmeleri için gerekli desteği eksiksiz ve zamanında veriyoruz” dedi.
İz Akademi’de öğrencilerin devamlılık ve kuruma adapte olmaları konusunda hassas davrandıklarının altın çizen Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü ve kurucusu Harun Ceyhan “Hedefimiz çocuklarımızın bağımsız olarak kendini gerçekleştirebilen, bireysel ilgi, istek, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda ilerleyen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve ailelerin, özel eğitim sürecinin her boyutuna aktif katılmalarını sağlamaktır” dedi.
“Özel eğitimde erken tanı çok önemlidir” diyen Ceyhan “Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın erken tanılanması ve eğitime başlamaları gelişimlerinde daha hızlı yol almalarını sağlamaktadır. Burada ilk görev aileye düşmektedir. Doğumundan itibaren çocuklarıyla beraber olan ailelerimiz, çocuklarının gelişimlerini izleyerek kontrol etmeliler. Çocuklarımızın sosyal, bilişsel, dil, motor ve özbakım becerilerinin gelişimlerinde gördükleri gecikmelerde mutlaka bir uzmana danışmaları gerekmektedir. Böylelikle tıbbi tanılama yapılıp eğitsel değerlendirme ile birlikte eğitime başlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Harun Ceyhan ayrıca “Kurumumuzda tıbbi tanılama ve eğitsel değerlendirmesi yapılan her birey ücretsiz olarak bizden eğitim alabilir. Ailelerimizin talebi doğrultusunda özel olarak da destek verilmektedir. Tıbbi tanılama sağlık kurumlarınca yapılır. Ardından Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından eğitsel değerlendirme yapılır. Bu eğitsel değerlendirme doğrultusunda çocuklarımıza aylık 8 saat bireysel, 4 saat de grup dersi verilmektedir” dedi.