SON DAKİKA

GENÇLER DENEYAP ATÖLYELERİNDE YETENEKLERİNİ SERGİLİYOR

Bolu Valiliği himayesinde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri, gençlerin bilim ve teknoloji alanında geleceğe hazırlanmalarına olanak sağlıyor. Bolu’da düzenlenen Enerji Teknolojileri Proje Şenliği’nde öğrenciler, akıllı ev sistemleri projeleriyle inovatif çözümler sundu.

GENÇLER DENEYAP ATÖLYELERİNDE YETENEKLERİNİ SERGİLİYOR
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Valiliği’nin himayesinde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Deneyap Teknoloji Atölyeleri, gençlerin bilim ve teknoloji alanında yenilik üretebilen bireyler olmalarını hedefleyerek çeşitli projeler sunuyor. Ortaokul ve lise öğrencilerine iki farklı düzeyde verilen eğitimler, öğrencilerin farklı alanlarda ücretsiz teknoloji eğitimleri almasına olanak sağlıyor. Bu kapsamda, Bolu’da gerçekleştirilen 36 aylık eğitim programı, öğrencilere proje tabanlı dersler ve takım çalışmaları ile pratik yapma fırsatı sunuyor.

Bolu Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 4. Faz eğitimleri altında “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zekâ” gibi çeşitli alanlarda eğitimler veriyor. Öğrenciler, bu programların ardından Enerji Teknolojileri dersi ile bilgilerini artırarak yenilikçi projeler geliştirme imkânı buluyor.

Enerji Teknolojileri dersi kapsamında düzenlenen proje şenliği, 17 Temmuz Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler, “Akıllı Ev” sistemlerini mobil uygulamalarla geliştirerek hazırladıkları projelerin sergilendiği etkinlikte, projelerini eğitmenlere ve davetlilere sundular. 64 öğrencinin katıldığı bu şenlikte, geleceğin teknoloji yıldızları büyük beğeni topladı.

Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunan öğrenciler, teknoloji dünyasında fark yaratacak projelerle öne çıktılar. Deneyap Teknoloji Atölyeleri, gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri ve potansiyellerini keşfedecekleri ortamlar sunmaya devam ediyor.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.