SON DAKİKA

EMLAK SATIŞINA KİMLİK DOĞRULAMASI GELİYOR

1 Kasım'dan itibaren emlak satışlarına e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama şartı geliyor. Peki uygulama nasıl yapılacak, ne getirecek? Gayrimenkul uzmanı Hayri Kalaycıoğlu detayları anlattı.

EMLAK SATIŞINA KİMLİK DOĞRULAMASI GELİYOR
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Hükümet emlaktaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için yeni önlemler almaya devam ediyor. 1 Kasım'dan itibaren emlak satışlarına e-Devlet üzerinden bir şart getirilecek. Kimlik doğrulamayla birlikte sahte ilanların önüne geçilerek piyasada yapılan fiyat manipülasyonlarını önlemek amaçlanıyor.  

 Emlak satışına kimlik doğrulaması geliyor. Artık olmayan konut ilanı koyarak fahiş fiyatlarla piyasa yükseltilemeyecek. Mal sahibi olarak ilan giren kişilerin gerçekten o taşınmazın sahibi olup olmadığına bakılacak. Aynı zamanda yakını olarak girenler de e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek.   

SAHTE İLANLAR BİRER BİRER DÜŞÜRÜLECEK

 e-Devlet üzerinden kurulacak kimlik doğrulamayla sahte ilanlar sistemden birer birer düşürülecek.   "HEM HAKLARINIZ KORUNMUŞ OLACAK..."   

Gayrimenkul uzmanı Hayri Kalaycıoğlu yaptığı açıklamada “Kimlik doğrulaması için e-Devlet sistemi kullanılacak. Mal sahibi olarak ilan giren kişilerin gerçekten o taşınmazın sahibi olup olmadığına bakılacak. Aynı zamanda yakını olarak girenler de e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek. e-Devlet üzerinden kurulacak kimlik doğrulama sistemiyle sahte ilanlar sistemden düşürülecek.Böylelikle ilanların mülk sahipleri tarafından onaylanması bilgi kirliliğini ortadan kalkacak ve sahte ilanları engellenmiş olacak . Sahibi dışında Emlak işletmelerin girdiği ilanlar var onlarda kendi yetki belgeleri ile ilan girebilecekler. Yetki belgesi olmayan hiçbir emlak işletmesi ilan portallarında üyelik alamayacak. Üyelik açsa bile mülk sahibi tarafından yetkilendirme sözleşmesi olmayan hiç bir emlak işletmesi ilan girişinde bulunamayacak. Bu ilanlar girdiğinde bir doğrulama yapılarak devam edileceği içinde piyasada kasım itibarıyla sahte ilanların önüne geçilmiş olacak.T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz her şey sistematiğe girecek. Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir olacak. Ciddi anlamda sahte ilanların önü kesilmiş olacak. E-devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem gayrimenkul profesyonellerinin hakları korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olunmuş olacak” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.