Bolu’nun genel siyasi tartışmaların tam ortasında kaldığını söyleyen AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, “Bizim Bolu için en önemli vaatlerimizden biri yatırımken diğeri de huzur. Çünkü Bolu genel siyasi tartışmaların tam ortasında kaldı. Bolu’yu ilgilendiren konuların konuşulmadığı, ve genel itibariyle genel siyasete tartışılması gereken konuların Bolu'da tartışıldığını görüyoruz. Belediye meclisinde yatırımların değil, kavgaların ve skandalların konuşulduğu bir il olduk. Maalesef heyecanla magazin takip etmek isteyenlerin Bolu meclisini takip ettiğini üzülerek görüyoruz. İstiyoruz ki Bolu'da yatırım konuşulsun, huzur konuşulsun. İzzet Baysal’ımızla, Gölcük’ümüzle, Abant’ımızla, Yedigöller’imizle birlikte turizmle, sanayiyle konuşulsun, spor turizmiyle, sağlık turizmiyle konuşulsun. Fakat maalesef şu anki belediye yönetimi biliyorsunuz genel başkanlarını değiştirmek için 80 gün boyunca bütün ekipleriyle beraber Ankara'ya belediyenin kapılarını kapatıp beraber yürüdüler. Bir iş yerimizi yılda 5-6 gün bırakırken bile endişe duyarken 80-90 gün sadece genel başkanına koltuk fırlatmak için Ankara'ya ekipleriyle beraber, belediye başkan yardımcılarıyla beraber yürünmesini Bolu halkı kabul etmiyor.” dedi.
“Sosyal belediyecilik anlamında sınıfta kaldık”
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 101 büyük projeyle Bolu Bir Adım Önde mottosuyla projelerini açıkladıklarını ifade eden Demirkol mevcut başkan döneminde yapılanları, yapılmayanları ve kendi projelerini şu sözlerle anlattı;
“Burada bir şehrin temel dinamiklerini sağlayan, o organizmayı tamamlayan eksikliklerimizi vaat ettik. Yani burada ulaşım bizim en önemli problemimiz. Toplu taşımada belirli sıkıntılarımız var. Hat yetersizliği var. Ve aynı zamanda battı çıktılar noktasında Türkiye'nin en fakir illerinden biriyiz. Dört tane battı çıktıyla trafik sıkıntısını çözmek istiyoruz. Sabah ve akşam Bolu'da trafik sıkıntısı var. Biz ilk defa bu dönemde Bolu'da navigasyonda kırmızıları görmeye başladık. Battı çıktıların yapılmamış olması, belirli kavşakların doğru yerlere doğru şekilde planlanmamış olması hasebiyle de trafik sıkıntısı ortaya çıktı. En önemli problemlerimizden biri otoparktır. Yine bir önceki dönem Belediye Başkanı, 10 bin araçlık otoparkı yapma sözü vermişken, 3 otoparkımız vardı. 3 otoparktan birini yıktı, 2 otoparka düştü. Ve 10 bin araçlık otoparkın hiçbirini yapamamış oldu. Deprem bölgesinde kentsel dönüşüm namına hiçbir şey yapılamadı. Ve kentsel dönüşüm bizim en önemli projelerimizden ilk 14 mega projeden biri. 404 sosyal konut vaad etti belediye başkanı bir önceki dönem seçimlerinde. Fakat bu 404 sosyal konutu tamamlayamadığı gibi projeleri çizilmiş bu işin arsasını sattı. Bu noktada Bolu'da hem yapılamayan sosyal konutlarla hem de satılan arsalarla maalesef ciddi bir sıkıntı yaşadık. Sosyal belediyecilik anlamında sınıfta kaldık.”
“Twitter'da takipçi artırmaya çalışan bir zihniyetin Bolu'ya bir şey kazandırmadığını bu dönemde bütün Bolulular gördü”
Belediyeyi sosyal medyadan yönetmeye çalışan ve yatırım değil takipçi artırmaya çalışan bir zihniyetin Bolu’ya bir şey kazandırmadığının altını çizen Demirkol, “Canlı bir kütüphanemiz elimizde yok. Kültür-sanat merkezi vaat edildi, yapılamadı. Bir botanik bahçesi sözü verdi, müze sözü verdi. Bundan hiçbirisi gerçekleşmedi. 52 tane vaadinden 4'ünü gerçekleştirdi. Toplamda içine giydirilmiş projelerle yaklaşık 87 projede maalesef 6-7'si gerçekleşmiş oldu. 52 ana projede de 4 tanesinin gerçekleştiğini görüyoruz. Alt geçitler, Kızılay hamamının olduğu yere otoparklar gibi birçok konunun maalesef gerçekleşmediğinde bütün Bolu halkı gördü. Bu arada ne gerçekleşmiş oldu? Belediye başkanımızın Twitter'da takipçi sayısı artıyor her geçen gün. Maalesef belediyeyi sosyal medyadan yönetmeye çalışan ve yatırım değil takipçi artırmaya çalışan bir zihniyetin Bolu'ya bir şey kazandırmadığını bu dönemde hep beraber bütün Bolulular gördü.” şeklinde konuştu.
“Şehrin dinamiklerini oturtmaya çalışırken merkezi hükümetimizle kavga etmemeliyiz”
Mevcut yönetim tarafından kaynakların doğru kullanılmadığını vurgulayan Demirkol, “Işıklandırma ve bu son dönemlerde yapılmış olan asfalt çalışmaları dışında maalesef çok başarısız bir yol izlediler. Mantar ve konserve fabrikaları açıldı. Daha sonrasında hem halkımız hem kooperatifler mağdur edildi. Burada bizim kaynaklarımızı üç başlık altında topluyoruz aslında. Bir tanesi, belediyemizin imkanlarının en güzel şekilde kullanıldığı ve israf edilmediği bir dönem planlıyoruz. İki, kurumlarla işbirliği döneminde bu dönemde çok büyük sıkıntılar yaşandı. Mesela Milli Eğitim'le Gazi Paşa Okulu problemi yaşandı. Okulun yeriyle ilgili daha önce alınmış olan bir karar üzerinden üç yıl bir okulun yıkılıp yıkılmaması tartışıldı. Başka iller bu süreç içerisinde belediyeler vasıtasıyla en yakın illerimizde 4-5 okul yaparken biz Gazipaşa Okulu yıkılacak mı yıkılmayacak mı bu yere Belediye kendi imkanlarıyla bir şey mi yapacak yoksa Milli Eğitime verecek tartışmasını 3 yıl boyunca belediye meclisinde gördük. İşin sonunda Milli Eğitime verildi ama biz 3 yıl kaybetmiş olduk. Sağlık müdürlüğünde de aynı şekilde birkaç yatırımımız bekledi. Şimdi burada kaynaklarımızda kurumların işbirliğini çok önemsiyoruz. Ve en önemlisi de merkeze hükümetimizin uyumunu da önemsiyoruz. Bir şehir hastanesi sözümüz var. Şehir hastanesini buraya eklerken şunun için ekledik. Neden bir şehir hastanesi, bu belediyenin işi mi hayır. Bunu Sağlık Bakanlığımız yapacak ama biz bununla ilgili bir önceki dönemde AK Parti'den CHP’ye geçerken belediyenin 300 dönümlük bir şehir hastanesi yapılma arazisi vardı. Bu arazinin de büyük bir bölümünün bu dönem satıldığını gördük. Biz Sağlık Bakanlığı'na ve diğer bakanlıklara yatırım isterken mutlaka yer ihtiyacını sağlamak durumundayız. Yine Sağlık Bakanımıza da yerin sözünü verdik. O da yine şehir hastanesi Bolu'ya kazandırma sözü verdi bize. Biz sağlık turizmi, spor turizmi derken, şehrin dinamiklerini oturtmaya çalışırken merkezi hükümetimizle kavga etmemeliyiz. Hiçbir bakanımızla bu noktada tartışmaya girilmemeli. Belediyeler bunu yapmamalı.” ifadelerini kullandı.
“Gençlik ve Spor Bakanının Bolu'ya gelip de stadyum sözü vermesinden neden rahatsız olduğunu tüm Bolulular merak ediyor”
Bolu’nun en önemli eksikliklerinden olan Boluspor stadının sözünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın Bolu ziyaretlerinde aldıklarını aktaran Demirkol, “Burada ulusal maçlarda oynansın ve güzel, yaşayan bir şehir olsun, stat olsun ve Boluspor'a katkı sağlasın istiyoruz. Fakat şu anki belediye başkanımız yine Twitter'dan bakanların neden geldiklerini, gelmemeleri gerektiğiyle ilgili aslında temel bir yaklaşım içerisinde bunların bir palavra olduğunu ifade etti. Bir belediye başkanı kendi imkanlarını doğru kullanamazken, Bolu'yu alıp tam siyasetin göbeğine oturtup genel siyasi kavgaları yaparken, stadyumu bizim yapma imkanımız yokken, bir Gençlik ve Spor Bakanının Bolu'ya gelip de stadyum sözü vermesinden neden rahatsız olduğunu tüm Bolular merak ediyor. Biz sadece stadyum sözü de almadık, amatör spor kulüplerimizle, Boluspor'a ve Karaçayır dediğimiz spor sahalarının olduğu yere bu hafta ödeneği gelecek yatırımların sözünü de aldık. Bu güzel kazanımları Gençlik ve Spor Bakanımızın gelmesiyle elde etmişken, bakanların buraya gelmesini ve palavra şeklinde ifade edilmesini ben Bolu adına üzüntüyle karşılıyorum.
Bizim belediye olarak yapabileceklerimizi yapamadığını görüyoruz. Onun dışında bizim merkezi hükümetimizin uyumuyla onların buraya gelip vermiş oldukları süreç içerisindeki sözlerin devamı olarak da böyle bir yaklaşımda bulunması ve bunu palavra olarak nitelendirmesi, vatandaşlarımızda Bolu’nun acaba bir şey kazanmasını kendisi istemiyor mu gibi bir üzüntü oluşturuyor.” dedi.