SON DAKİKA

BENZİN VE MOTORİNE PEŞPEŞE ZAMLAR GELDİ

Genel seçimlerden sonra benzin fiyatları, doların serbest bırakılmasıyla birlikte yükselişe geçti. İstanbul'da litre başına 24 liraya kadar ulaşan benzin fiyatları, sürücülerin yakıt masraflarını artırdı.

BENZİN VE MOTORİNE PEŞPEŞE ZAMLAR GELDİ
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Son genel seçimler öncesinde litre başına 20 lira civarında seyreden benzin fiyatları, seçimlerin ardından doların serbest bırakılmasıyla hızlı bir şekilde yükseliş gösterdi. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin ikinci tura kalmasından sonra benzin fiyatları küçük çaplı zamlarla 20 lira seviyesinin üzerine çıktı.

30 Mayıs tarihinde gerçekleşen ilk zam sonrasında benzinin litre fiyatı 21 liranın üstüne çıktı. Motorin grubunda da 7 Haziran tarihinde geçerli olmak üzere 1,36 liralık bir zam gerçekleşti ve motorin fiyatları da 21 liranın üzerine çıktı.

Ancak, doların hızla yükselmesiyle birlikte benzin fiyatlarına büyük bir zam daha geldi. İstanbul'da litre başına 21 lira 29 kuruşa satılan benzinin fiyatı, 2 lira 70 kuruşluk bir zamla birlikte 23 lira 99 kuruşa kadar yükseldi. Motorin fiyatları da 22 lira 11 kuruşa ulaştı.

Güncel olarak İstanbul Anadolu yakasında benzin litre fiyatı 23,97 TL, İstanbul Avrupa yakasında ise 24,02 TL olarak belirlendi. Ankara'da litre başına 24,40 TL, İzmir'de 24,42 TL ve Adana'da ise 24,76 TL ödeniyor.

Memurlar.net

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.