SON DAKİKA

BELEDİYENİN BAŞARILI VETERİNER KADROSUNDAN SOKAK KÖPEĞİNE FLEP UYGULAMASI

Bolu’da yüzünün yarısı tümör kaplı olan sokak köpeği, duyarlı bir vatandaş tarafından Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Köpeğin ilk muayenesinin ardından 20 cm çapında olduğu belirlenen tümör başarılı geçen operasyonla alındı. Tümör operasyonunun ardından belediyenin veteriner hekimleri tarafından açık kalan yaralı bölgeye flep uygulaması yapılarak doku nakli sağlandı. Bir ay süren tedavi ve gözetim süresinin ardından sağlığına kavuşan köpek, yeni yuvasını bekliyor.

BELEDİYENİN BAŞARILI VETERİNER KADROSUNDAN SOKAK KÖPEĞİNE FLEP UYGULAMASI
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

 

Bolu Belediyesi, donanımlı hayvan hastanesi ve işinin ehli veteriner hekim kadrosuyla şehirdeki sokak canlarının hayatını kurtarmaya devam ediyor. İşini severek yapan hayvan sever veterinerler, son olarak kendilerine ulaştırılan ve tümör ameliyatı gerçekleştirdikleri beyaz renk sokak köpeğine operasyon sonucunda yüzünde kalan yara izi sebebiyle scareface (Yaralı Yüz)  ismini koydu.

“VATANDAŞLARIMIZI DAHA DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Yardıma muhtaç haldeki sokak hayvanları konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Hakan Doğan, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bu köpek, bu hale bir günde gelmedi. Yüzü bu hale gelene kadar uzun bir süreç geçirmiş olması gerekir. Vatandaşlarımızdan ricamız bu tarz vakaları gördüklerinde 4442658 numaralı hattımızı arayarak bizlere haber vermeleridir. Zaten ekiplerimiz ihbar yerine giderek hayvanı alıyor. Bu canımızı, duyarlı bir vatandaşımız kendi aracıyla veterinerliğimize getirdi. Şanslıyız ki hayvanın kemiğine herhangi bir tutulum olmamış. Aksi halde sonuçları daha ağır olabilirdi” şeklinde konuştu.

SCAREFACE YENİ YUVASINI ARIYOR

Ameliyatın ardından ortaya çıkabilecek olan açık yara görüntüsünü en aza indirmek için flep uygulamasıyla doku nakli gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğan, “Operasyonu yaklaşık bir ay önce yapıldı. Geldiğinde çok kötü bir haldeydi. 35 kilo beyaz renk olan köpeğimizin yaklaşık 3-4 yaşlarında olduğunu düşünüyoruz. Sol yüzünde 20 cm çapa sahip büyük bir tümörü vardı. Nurgül Hocamızın yaptığı ilk muayenesinde kemiğe tutulumun olmadığını gördük. Tümörü aldığımızda yüzün çok büyük bir kısmında açık yara kalacağından bunu önlemek amacıyla boyun tarafından doku alarak ‘flep’ uygulaması gerçekleştirdik. Derinin tutulumunda bir sıkıntı olmadı. Neredeyse iyileşti diyebiliriz. Bu süreçte iltihap riskine karşı ilaç tedavisi uyguladık. Uysal ve sevecen bir köpek. Biz kendi aramızda Scareface ismini koyduk. Hayvan severlerimizden ricamız bu sokak hayvanımızı yeni yuvasına kavuşturmamız noktasında bizlere yardımcı olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.