SON DAKİKA

BAYRAM GELİYOR.. ŞEKER, TATLI DERKEN "DİŞİN ZİRVESİ" BİLGİLENDİRDİ

Ramazan Bayramına sayılı günler kalırken, bol bol tatlı ve şekerin tüketileceği bu dönemde ağız ve diş sağlığı yine ön plana çıkıyor. Uzmanı uyardı. "Bayramlarda daha dikkatli olalım! Ramazan Bayramı süresince ağız ve diş sağlığını korumak için düzenli diş fırçalama ve beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir" dedi.

BAYRAM GELİYOR.. ŞEKER, TATLI DERKEN
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İlimizin köklü sağlık kuruluşlarından Bolu Zirve Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinden DT Ömür Kaya Ramazan Bayramına sayılı günler kala vatandaşları bilgilendirdi.  Bol bol tatlı ve şekerin tüketileceği bu dönemde ağız ve diş sağlığına bu dönemde daha çok dikkat  edilmesi gerektiğini belirten Kaya "Bayramlarda daha dikkatli olalım! Ramazan Bayramı süresince ağız ve diş sağlığını korumak için düzenli diş fırçalama ve beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir" dedi. 

“BAYRAMLARDA BİRAZ DAHA DİKKAT”

"Ramazan Bayramı sevdiklerimizle bir araya gelerek kutladığımız  bir bayramdır. Özellikle bayramlarda örf ve adetlerimize göre büyüklerimizi, sevdiklerimizi, eş, dost, akrabalarımızı ziyaret ederiz. Bu ziyaretlerde genellikle tatlı, çikolata, şeker, baklava ve lokum gibi gıdaların tüketimi artmaktadır" diyen Bolu Zirve Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinden DT Ömür Kaya Tüketilen bu karbonhidratlı ürünler diş çürüklerinin daha hızlı gelişmesine sebep olur. Değişen beslenme düzeni ve bayram süresi boyunca ziyaretlerdeki şekerli beslenmeler ağız ve diş sağlığımızı etkileyebilir. Ramazan Bayramı süresince ağız ve diş sağlığını korumak için düzenli diş fırçalama ve beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir. Günde en az 2 defa 2 dk düzenli diş fırçalama alışkanlığımızı sürdürmemiz gereklidir” dedi. 

"ÇOCUKLARIN ŞEKER ÇİKOLATA TÜKETİMİNİ ENGELLEMEYİN AMA SINIRLANDIRIN"

Karbonhidratlı gıda tüketimi çok olacağı için bol su tüketiminin faydasına değinen Kaya "Su tüketimini arttırarak, ağızda oluşabilecek asit dengesini düzenleyebilir ve ağız hijyenini koruyabiliriz. Çocukların diş bakımı da mutlaka ebeveynler tarafından hatırlatılmalı hatta ebeveyn kontrolünde dişlerini fırçalamaları sağlanmalıdır. Şeker ve çikolatayı çok seven ve bayramlarda fazlaca tüketen çocukların şeker tüketimini engellemeyip sınırlandırabiliriz.
Hem yetişkinlerin hem de çocukların kontrollü bir şekilde şeker tükkettiği bunun yanında ağız ve diş sağlıklarına dikkat ettiği mutlu bir bayram dileriz" ifadelerine yer verdi. 

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.