SON DAKİKA

BAYRAM DEYİNCE "KABAK KÖYÜ'NDE BİR BAŞKA

Çeşitli gelenek ve görenekleri ile adından sıkça söz ettiren Bolu Seben İlçesine bağlı Kabak köyü dini bayramlarda da ayrı bir coşku yaşıyor. Normal zamanda 40-50 kişi olan yaşam sayısı bayramlarda binlere yaklaşarak köy tarihi canlılığını yaşıyor.

BAYRAM DEYİNCE
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Hem organizasyonları, hem de birlik beraberlikleri Bolu'nun en aktif köylerinden olan Kabak köyü kültür değerlerine en çok sahip olan köyleden biri.  Dini bayramlar dışında köyde düzenlenen diğer bayramlar, yaptıkları eğlenceler ile miras bırakılan  gelenek ve göreneklerini bu zamana kadar yaşayan Kabak köyü halkı, dini bayramlarda da Türkiye'nin dört bir yanından ve Bolu'dan gelen köy halkı ile büyük bir coşku ile kutlanıyor. Yaşadığımız Ramazan bayramı içinde il dışında ve ülke dışında yaşayan köylülerinde katılımı ile büyük bir coşku ile kutlanıyor. Bayramlar da hazırlanan pilavlar birlik beraberlik içerisinde yenilirken, edilen dualar, akran bayramlaşmaları ve ziyaretler ile devam ediyor.  

Hem bayramlar hem de yaptıkları organizasyonlar ile birlik beraberliklerini yıllardır kopartmayan Kabak köyü halkı sürdürdüğü gelenek ve görenekleri ile en örnek köylerden biri olmaya da devam ediyor.   

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.