SON DAKİKA

ATAMIZIN BOLU'YA GELİŞİNİN 90'INCI YIL DÖNÜMÜ KUTLANIYOR

Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 90’ıncı yıl dönümü kutlama etkinlikleri başladı. Bolu Valiliği ve Bolu Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği kutlama etkinlikleri kapsamında ilk program Uğur Mumcu Parkı önünde gerçekleşti.

ATAMIZIN BOLU'YA GELİŞİNİN 90'INCI YIL DÖNÜMÜ KUTLANIYOR
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Burada gerçekleşen törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Cavit Nartop, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye başkan yardımları, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Saygı yürüyüşü yapıldı

Törende ilk olarak Bolu Valisi Erkan Kılıç’a, Türk bayrağı takdim edildi. Ardından Bolu yöresine ait halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Büyük alkış alan gösterilerin ardından program “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” ile devam etti. Aralarında Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Cavit Nartop ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da bulunduğu katılımcılar; açılan bayrak, flama ve belediye bandosu eşliğinde Uğur Mumcu Parkı’ndan Anıtpark’a kadar yürüdüler.

2’nci tören Anıtpark’ta gerçekleşti

İl protokolü ve katılımcıların Anıtpark’a ulaşmasının ardından 2’inci programa geçildi. Burada ki tören Bolu Valiliği, Bolu Garnizon Komutanlığı, Bolu Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarınca Atatürk anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı sonrası ise protokol konuşmalarına geçildi.

Kürsüye ilk çıkan isim olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 17 Temmuz Anıt Özel Defterine yazdıklarını okudu. Özcan, okuduktan sonra imzaladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 90. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla anıyoruz. 17 Temmuz 1934 senesinde, Cumhuriyet’in ilk yıllarında gerçekleşen bu tarihi ziyaret, Gazi’nin Bolu’ya ilk ve son ziyareti olarak hafızalarımıza kazınmıştır. O gün, Bolulular, büyük bir heyecan ve sevinçle Atamız’ı karşıladılar. Aradan geçen 90 yıla rağmen, Boluluların o günkü coşkusu hiç azalmadı; aksine özlem ve sevgileri, şükranları daha da arttı. Atatürk’ün bizlere bıraktığı değerler, bugün de yolumuzu aydınlatıyor ve geleceğimize ışık tutuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu ve en büyük ilham kaynağımızdır. O’nun Bolu’ya yaptığı bu anlamlı ziyaret, bizler için bir onur kaynağı olmaya devam ediyor. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanları saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bolu halkı olarak, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ve tüm değerleri ilelebet yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Bolu Valisi Erkan Kılıç da 17 Temmuz Anıt Özel Defteri için kaleme aldığı metninde şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Bolu’muz için çok anlamlı ve özel bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya geldiği gün, Bolu’muzda da bununla olarak her yıl olduğu gibi bunu biz etkinlikte, faaliyetlerle kutluyoruz. Aynı zamanda da Atatürk’ü bir kez daha anıyoruz. Ruhu şad olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 17 Temmuz 1934 tarihinde ilimize teşriflerinizin 90’ıncı yıl dönümünde sizi saygı ve şükranla anıyor, aziz hatırınızı yaşamayı, borç yaşatmayı borç biliyoruz. Cumhuriyet sizden bize kalan en kıymetli emanettir. Bir asırlık cumhuriyetimizin bekası ve ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkartmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu emanetimizin gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarılması için sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener. Sözümüzün rehberliğinde milletimiz her zorluk karşısında kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere milli ve manevi değerlerimize kastedenlere karşı daima dimdik durmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi, bu şanlı mücadeleyi sürdürmek için büyük bir azim ve kararlılık içindedir. Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizi ve nesillerimizi vatan aşkıyla yetiştirmek en büyük gayemizdir. Gençlerimize bağımsızlık mücadelemizi, cumhuriyetimizin değerlerini anlatmak için eğitimden kültüre, spordan sanata her alanda onları bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle sizi ve Vatanımızın bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.”

Protokol üyeleri, daha sonra kutlama etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’ndaki Bolu Belediyesi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk ve Bolu Fotoğrafları” konulu sergiyi gezdiler.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.