SON DAKİKA

ASGARİ ÜCRETTE RAKAMLARI HÜKÜMETE YAKIN İKİ GAZETECİ AÇIKLADI

Gözler asgari ücrete ara zammın ne kadar olacağına çevrildi. 2. asgari ücret toplantısı gerçekleşti. Kulislerde neler konuşuluyor? Asgari ücret ne kadar olacak? Gazeteciler Abdülkadir Selvi ve Zafer Şahin asgari ücret için masada konuşulan rakamları aktardı.

ASGARİ ÜCRETTE RAKAMLARI HÜKÜMETE YAKIN İKİ GAZETECİ AÇIKLADI
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantı için bugün saat 10.00'da bir araya geldi. Toplantıya Bakanlığı temsilen Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl Başkanlık ederken, işveren tarafını temsilen Pevrul Kavlak Başkanlığı’ndaki TÜRK-İŞ heyeti, İşveren tarafını temsilen ise Akansel Koç başkanlığındaki TİSK heyeti yer aldı. Asgari ücret ne kadar olacak sorusu merakları korurken gazeteciler CNN TÜRK'te son bilgileri aktardı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin açıklamaları şöyle:

Bugün bakanın da katıldığı bir toplantı yapıldı. Bir salonda bakan ve genel başkanlar toplantı yapıyordu diğer tarafta da teknik heyet bir çalışma yapıyordu. Beklenti bayramdan önce sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yönünde. Oranlar konuşuluyor ama oranlar konuşulurken işveren payının bir kısmını devlet üstleniyordu orada bir artış olacak mı? Orada 400 TL'yi devlet üstlenmiş durumda burada bir artış olarak mı? Yüzde 25-30-35 rakamları telaffuz ediliyor. Bendeki bilgi 11 bin TL'nin altında olmayacak. 10 bin 600 ile 11 bin 500 arasında bir rakam konuşuluyordu ama bu 2. toplantıda 11 bin barajının aşılacağı konuşulmaya başlandı. 11 bin 500 genel beklenti ama 11 binin altında olmayacağı konuşuluyor. İşveren payında da aynı oranda bir artış olacağı konuşuluyor. Daha rakamlar konuşulmaya başlanmadı sonrasına bir toplantı daha yapılacak ve sonrasında Cumhurbaşkanı ile bir araya gelip açıklanacak. Ben 11 binin altında bir rakam beklemiyorum.

"YÜZDE 25 İLE 30 ARASINDA BİR ZAM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin ise yaptığı açıklamada, "Şu anda 8506 lira net asgari ücret. En düşük yüzde 20 ile yüzde 30 arasında olacak. Bu bir ara zam asıl zam Aralık ayında yeni yılda belli oluyor. Geçen yıl bir ara zam oldu onun oranı yüzde 30'du. Bunu bir öngörü olarak söylüyorum. Bu yıl ki ara zammın maksimum yüzde 30 olacağını düşünüyorum. Şuan 8506 lira net. Yüzde 20 olursa 10 bin 8 lira oluyor. Yüzde 25 olursa 10 bin 633 lira oluyor. Yüzde 30 olursa 11 bin 58 liraya geliyor. Ben de tahminen söylüyorum artışın yüzde 25 ile 30 arasında olacağını düşünüyorum. 11 bin liraya yaklaşık bir asgari ücret olacağını düşünüyorum.

CNNTÜRK

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.