SON DAKİKA

ALPAĞUT MAHALLESİNDE KANDİL GELENEĞİ

Bolu’nun Alpağut mahallesinde Regaip Kandili geleneği sürdürülüyor. Alpağut Mahallesi Güzelleştirme Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından geleneksel Regaip Kandili yemeğine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve çok sayıda Alpağut Mahallesi sakinleri katıldı.

ALPAĞUT MAHALLESİNDE KANDİL GELENEĞİ
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Alpağut Mahallesi Güzelleştirme Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından tarafından hazırlatılan yemekler akşam namazı sonrası cami yemek hanesinde vatandaşların katılımı ile birlikte yendi. Yıllardır süren gelenek sayesinde mahalle halkının katılımı birlik ve beraberlikle gönüllere dokunmaya devam ediyor. Yıllardır bu geleneği sürdürmeye çalışan Alpağut Mahallesi Güzelleştirme Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hayri Kalaycıoğlu Alpağut mahallesinin mahalle olmadan önce “Alpağut köyü” olduğunu, bu geleneğin o zamandan bu yana atalarından kaldığını ve sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.   Geleneksel kandil yemeğine  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte belediye başkan yardımcıları Rasim Özdemir ve Tuna Özcan'da katılırken,  başkan Özcan  Alpağut Mahallesi Güzelleştirme Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hayri Kalaycıoğlu'na bu güzel organizasyonu düzenledikleri için tebrik ettiler. 

Yemeğe katılan mahalle halkı ise böyle bir geleneği sürdüren derneğe ve dernek yetkililerine teşekkür ettiler. Dernek Başkanı Hayri Kalaycıoğlu bu organizasyona katkı sağlayan mahalle halkı ile iş insanlarına destekleri ve emekleri için teşekkür etti. 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.