SON DAKİKA

AHMET BAYSAL'DAN AMCASINA 24'ÜNCÜ MEKTUP

Bolu’da gerçekleştirilen 35’inci İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın, amcası İzzet Baysal’a yazdığı mektup okundu. Ahmet Baysal’ın, İzzet Baysal’a yazdığı 24’üncü mektubu, anma programında İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Meterelliyoz okudu. Ahmet Baysal’ın, amcasına duygularını şu ifadelerle anlattı:

AHMET BAYSAL'DAN AMCASINA 24'ÜNCÜ MEKTUP
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

“Sevgili Amcama 24. Mektubum
Sevgili Amcam, ölüm yıl dönümlerinde sana bu mektubu yazmak bil ki bana ayrı bir canlılık ve sana karşı ayrı bir şükran ve sevgi oluşturuyor. Çünkü senin gösterdiğin yoldan giderek Bolu’ya hakikaten çok büyük eserler kazandırdık. Bu hiçbir ülkede ve hiçbir şehirde emsali görülür bir vaka değil. Tüm varlığını doğup büyüdüğün Bolu’ya vakfettin ve hiç karşılık beklemeden Bolululara ihtiyaç duydukları eğitim ve sağlık konularında büyük katkılarda bulundun.

“HERKESİN ÖNÜNDE BENİM MESAJIM OLARAK OKUYACAK”

Bu sene, 2023 yılından bazı haberler vermek üzere kaleme aldığım bu mektubu İstanbul’dan yazıyorum. Çünkü geçen sene olduğu gibi bel kemiğimdeki rahatsızlık nedeniyle yürüme zorluğu çekiyorum ve Bolu’ya gidemiyorum. Sana bu mektubumu Yönetim Kurulundan Mustafa Meterelliyoz, 11 Mayıs şükran gününde, herkesin önünde benim mesajım olarak okuyacak.

“ÇOK MUTLU GEÇECEĞİNE EMİNİM”

Hiç karşılık istememene rağmen Bolulular bu sene de sana çok güzel bir 11 Mayıs programı düzenlemişler. 3 gün süreyle Bolu’da sportif ve müzikal gösteriler oluyor. Bulunduğum günleri hatırladığım için bu senenin de çok güzel ve çok mutlu geçeceğine eminim.

“BOLULULARI YEMEĞE DAVET EDİYORDUK”

Ben 10 Mayıs sabahı Vakfın Başkan Vekili Fatih Yamaner’in tahsis ettiği 4 kişilik bir arabayla sabahtan Bolu’ya geliyorum. Çünkü 10 Mayıs bildiğin gibi, senin zamanında bizim Bolulara hasrettiğimiz gündü. O gün biz Boluluları yemeğe davet ediyorduk. Bu seneki yemeği Bolu’daki Yönetim Kurulu Üyelerimiz Öğretmenevinde düzenlemişler. Bütün Üyelerimiz çoluk çocuklarıyla birlikte, kaybettiğimiz kıymetli üyelerimizin eşlerini de davet ediyoruz. Zaten Valimiz başta olmak üzere Şeref üyeleri ve eşleri her seneki gibi bizimle beraber olacaklar.

“BİR ARADA OLMAKTAN ÇOK MUTLU OLACAĞIM”

Ayrıca bizim ahbaplık kurmuş arkadaşlık etmiş bize az çok dokunmuş birçok Bolulu hemşerilerimizi de bu yemeğe davet ediyoruz. İşte o yemekte 100 kişiye yakın bir grup hep bir arada oluyoruz. 10 Mayıs’ta gitmemin sebebi o gün Vakfımızın ev sahibi olması nedeniyledir. Dolasıyla Vakfın Başkanının da misafirlere hoş geldin demek için o yemekte orda olması lazım geliyor. Ve yemekte bütün üyelerimizle ve şeref üyeleriyle bir arada olmaktan çok mutlu olacağım.

“İZZET BAYSAL SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ VERİLECEK”

Her seneki gibi o gün kısa bir hoş geldin konuşmasından sonra yemek başlayacak. O yemek esnasında her sene olduğu gibi Ticaret Odası Başkanlığının oluşturduğu jüri tarafından,2023 yılında Bolu’ya, senin gibi hayır yapmış veya bir fayda getirmiş Bolulu bir vatandaşa İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü verilecek. Bu sene kimin seçileceğini bilmiyorum. Ama her sene seçilenler hakikaten kıymetli Bolulu kimselerdir ve Bolu’ya senin gibi güzel hizmetler yapmışlardır.

“KATILDIKTAN SONRA İSTANBUL’A DÖNECEĞİM”

O gün yemekten sonra ben arkadaşlarımla İstanbul’a hareket etmeden önce senin mezarının başında sana dua okuyacağım ve sonra biliyorsun geçen sene kaybettiğimiz senin her rastladığında ona ‘Kızım Solmaz, sen solma emi’ dediğin Sevgili eşim Solmaz’ın mezarı başında ona da bir Fatiha okuyacağım. Aynı günün akşamında Yıldırım Beyazıt Camiinde senin ve aile büyüklerimiz için okunan mevlide katıldıktan sonra İstanbul’a döneceğim. Yorgun olacağım bir gün olacak fakat muhakkak ki çok mutlu olacağım.

“SON BAYSAL OLARAK ARALARINDA BULUNUYORUM”

Sonra 11 Mayıs Şükran Günlerini İstanbul’dan, arkadaşlardan bilgi alarak izleyeceğim. Sen onlara verdiklerini tamamen karşılıksız verdin. Ama görüyorsun ki onlar da bunun karşılığını fazlasıyla veriyorlar. En büyük karşılık onların senin onlara emanet ettiğin Vakfa sahip çıkmalarıdır. Çünkü ben son Baysal olarak aralarında bulunuyorum. Benim gidişimden sonra, artık ne zaman olur, Cenab-ı Hak bilir, bütün yönetim, Bolulu üyelerimiz arasından olacaktır. Şu anda benim başkanlığımda Fatih Yamaner Başkanvekilliğini yapmakta ve 6 kişilik Yönetim Kurulunu oluşturan Fatih Yamaner, Mustafa Meterelliyoz, Kemal Sert, Atilla Uçar ve Muhabbet Koç ile birlikte ile çok güzel işler yapmaktayız.

“AMELİYATHANELERİNDE TEKNİK BAZI CİHAZLARA İHTİYAÇ VARMIŞ”

2023 yılından sana bazı bilgiler vermek istersem şunları söylemek isterim Sevgili Amca: Bildiğin gibi 6 Şubat 2023’te Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu çok büyük bir deprem felaketi geçirdi. 11 vilayetimizde büyük kayıplar verdik, büyük yıkımlar oldu. Dolasıyla bütün ülke oraya yardıma koştu. Bizde Vakıf olarak Bolulu arkadaşlarımın çalışmasıyla o bölgeye 26 konteynerlik bir mahalle ve 4 tane donanımlarıyla beraber prefabrik derslik yaptık. Ve bunu armağan ettik. Bu, 2023 yılının içerisinde yaptığımız faaliyetlerin ilkidir. İkincisi de Sağlık Müdürlüğümüzün öngördüğü Bolu’daki birçok hastanenin ameliyathanelerinde teknik bazı cihazlara ihtiyaç varmış. Onların listelerini verdi bize. Bizde onlardan yaklaşık 8 milyon liralık kısmını alıp Bolu’daki hastanelere armağan ettik. Çok büyük faydalı işler göreceğini ümit ediyoruz.

“BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DAHA YAPMA KARARI ALDIK”

Ayrıca 2023 yılında yatırım olarak, senin izinden giderek, senin ismini taşıyan Merkez İzzet Baysal Aile Sağlığı Merkezi isimli bir sağlık tesisi kurduk ve İl Sağlık Müdürlüğüne armağan ettik. 2024 yılı içerisinde yine Bolu’ya, Sağlık Mahallesine, kızın Esin’in ismini vererek, Esin Baysal isimli bir aile sağlığı merkezi daha yapma kararı aldık…

“BUNLARI SANA DUYURURKEN MUTLULUK DUYUYORUM”

Bunları sana duyururken mutluluk duyuyorum. Ve izinden gittiğimizin örneği olarak bunları sana duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ferah ve rahat uyu sevgili Amca. Bolulu Mütevelli Heyeti Üyelerimizle birlikte çok güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Senin başlattığın sağlık ve eğitim hareketlerine kurduğun Vakıf eliyle durmadan ve elimizden geldiğince katkı vermeye çalışıyoruz. Bu bakımdan rahat ve müsterih ol Sevgili Amca. Sana son defa bir kere daha sevgi ve saygılarımı sunuyor, o mübarek ellerinden öpüyorum.

Hoşça kal Amcam. Yakacık, 22 Nisan 2024. Seni çok seven Yeğenin Ahmet Baysal”

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.