SON DAKİKA

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Ağız ve diş sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz? En önemli en hassas konu. Bolu Zirve Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinden DT Ömür Kaya vatandaşları bir kez daha bilgilendirdi..

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Ağız ve diş sağlığımızı korumak için ağız hijyenimize azami özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Zirve Ağız ve Diş Sağlığı Doktoru Ömür Kaya “Günde en az iki sefer dişlerimizi fırçalamalıyız. Fırçalamamız orta sertlik fırçayla ve uygun kuvvetle olmalıdır. Bunun yanında dişlerimizin arasını temizlerken kürdan gibi ucu sivri materyal değil de mutlaka diş ipi ya da arayüz fırçası kullanmamız gereklidir. Hareketli (takmalı çıkarmalı) protez kullanan hastalarımız her yemek sonrası mutlaka protezlerini temizlemeli, geceleri takmamalı, içi su dolu bir kapta bekletmelidir.(kabın içine protez temizleme tableti de atabiliriz) Son olarak implant destekli veya diş eksikliğine bağlı uzun sabit köprüleri olan hastalarımız için de kaplamaların altını temizlemek için ağız duşu kullanılması önemlidir. Ağız hijyenimizin dışında diş hekimi kontrolünü de unutmamalıyız” dedi. 

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.