SON DAKİKA

ADAYLAR İZZET BABAMIZI BU MESAJLARLA ANDILAR

Bolu’nun Babası, büyük hayırsever İzzet Baysal vefatının 24. yıl dönümü dolayısıyla mezarı başında anıldı.

ADAYLAR İZZET BABAMIZI BU MESAJLARLA ANDILAR
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 147 eser kazandıran iş adamı İzzet Baysal, vefatının 24. yılında dualarla anıldı. Gün içinde 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkanlığına aday olan isimler  İzzet babamız için mesaj yayınladılar. 

İŞTE O MESAJLAR; 

TANJU ÖZCAN CHP BOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 

“İzzet Babamız, Bolu halkının gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’nun Babası, büyük hayırsever İzzet Baysal’ın 24. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özcan mesajında; “İzzet Babamız, eğitimden sağlığa birçok alanda kazandırdığı eserlerle Bolu halkının gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 5 Mart 2000’de hayatını kaybeden Bolu’nun babası, büyük hayırsever İzzet Baysal’ın aramızdan ayrılışının 24. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajında Bolu’nun Babası İzzet Baysal’a şükranlarını ve özlemlerini sunan Özcan, “Bolu’ya sayısız eser bırakan, yaşantısıyla hepimize örnek olan büyük hayırsever İzzet Baysal’ı aramızdan ayrılışının 24. yılında şükran, saygı ve özlemle anıyorum. İzzet Babamız, eğitimden sağlığa birçok alanda kazandırdığı eserlerle Bolu halkının gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır. Bizler de ‘En büyük eserimdir’ diyerek Bolululara emanet ettiği İzzet Baysal Vakfı’na, İzzet Babamızın emanetine sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Bolu’nun babası, büyük hayırsever, merhum İzzet Baysal Babamızı aramızdan ayrılışının 24. yılında bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıyor, Bolu’ya kazandırdığı yüzlerce eser için şahsım ve Bolu halkı adına şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

MUHAMMED EMİN DEMİRKOL AK PARTİ BOLU BELEİDYE BAŞKAN ADAYI 

“İzzet Baysal'ın adını yaşatarak şehrimizi daha da ileriye taşımalıyız”

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, hayırların efendisi Bolu’nun babası İzzet Baysal’ın 24. Ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demirkol mesajında, “Büyük hayırsever İzzet Baysal'ın ölüm yıldönümünde şehrimizin geleceğine yön veren ve her zaman kalplerimizde yaşayan İzzet Baysal'ı rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi. 

5 Mart 2000 tarihinde aramızdan ayrılan İzzet Baysal, Bolu’nun çeşitli alanlardaki gelişimine yaptığı katkılardan dolayı her zaman minnetle anılıyor.  Bu anlamlı günde yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol yazılı mesajında şunları kaydetti;
"Bugün, sevgili Bolu halkının hayırların efendisi olarak adlandırdığı, büyük hayırsever İzzet Baysal'ın 24. ölüm yıldönümü. Bu anlamlı günde, şehrimizin geleceğine yön veren ve her zaman kalplerimizde yaşayan İzzet Baysal'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. İzzet Baysal, Bolu için eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar pek çok alanda büyük projeler gerçekleştirerek Bolu'ya kalıcı izler bıraktı. İzzet Baysal’ın vefatının üzerinden geçen yıllar boyunca yapılan projeler hala hayatımızda yer almaktadır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi gibi önemli eğitim kurumları sayesinde binlerce genç insan yetişmiş ve gelecek nesillere umut olmuştur. İzzet Baysal'ın emanetine sahip çıkmalıyız. Onun adını yaşatarak şehrimizi daha da ileriye taşımalıyız. İzzet Baysal Babamızın 24. ölüm yıl dönümünde rahmetle anarken onun fikirleri ve idealleriyle yol almayı sürdüreceğiz.”

İLHAN DURAK MHP BOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

İzzet Baysal’ı Anlamak

Vefatının 24. seneyi devriyesinde Bolu’muzun babası, bizlerin medarı iftiharı Merhum İzzet Baysal büyüğümüzü rahmet ve minnetle anıyorum. İzzet Baysal, yaşamı boyunca tüm yaptıklarıyla Bolu ve Türkiye’miz için müstesna bir şahsiyet olarak gönüllerimizde ölümsüz bir yer edinmiştir. Onu önemli kılan ve yediden yetmişe tüm Boluluların İzzet Babası yapan şey, karşılıksız yapmış olduğu iyiliklerdir. O, hayatı boyunca büyük hayırlarda bulunmuş ve on binlerce öğrencinin yetişmesine, hastaların şifa bulmasına, yaşlıların huzur içerisinde hayat sürmesine vesile olmuştur. Ülkemizin nitelikli insan gücüne ulaşmasına öncülük etmiştir.
İzzet Baysal, sadece yaşadığı dönemi değil, Bolu’nun geleceğini de düşünerek bir vakıf kurmuş ve kurmuş olduğu “İzzet Baysal Vakfı”yla iyiliklerine vefat ettikten sonra da devam etmektedir. Bu İyiliklerin hayata geçirilmesinde İzzet Baysal’ın yaşamı boyunca şiar edindiğini “planlı yaşamak, çok çalışmak, tasarruflu olmak ve israftan kaçınmak “düşüncesi, vakfın vazgeçilmez ilkeleri olarak kabul edilmiştir. Bu ilkeler, sadece İzzet Baysal Vakfının değil bizlerin de yaşam ilkesi ve ahlakı olmuştur.

Şunu çok açık bir yüreklilikle söyleyebilirim ki vatanı karşılıksız sevmeyi ve insana karşılıksız hizmet etmeyi, İzzet Baysal’dan öğrendim. Onun ölümü sonrasında gazetelerin attığı manşetler “Bolu Babasını Kaybetti”, “Bolu Öksüz Kaldı” şeklinde olmuştu. Gerçekten de bir şehir nasıl öksüz kalır, onun vefatıyla tüm Bolulular bunu en acı şekilde hissetti.

Bugün bir kez daha tüm Bolulu hemşerilerime söz vermek istiyorum. İzzet Baysal’ın izinden asla ama asla ayrılmayacağım. Onun Bolu için yaptıklarını belediyecilik anlayışımın esin kaynağı haline getireceğim. Şehrime ve insanlarımıza hizmet etmeyi her şeyden aziz bileceğim. “İzzetli” bir yaşam için dürüstlükten, çalışkanlıktan ve adaletten asla taviz vermeyeceğim.
Aziz hatıralarınız önünde saygı, sevgi ve hürmetle eğiliyorum.
Ruhunuz şad olsun.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.