SON DAKİKA

ABANT'TA 16 ÜLKEDEN BİN SPORCU KOŞACAK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Ultra Abant Patika Koşu Yarışması, 16 farklı ülkeden 1000 sporcunun katılımıyla 10 Ağustos tarihinde Bolu Abant Gölü Tabiat Parkı’nda gerçekleşecek.

ABANT'TA 16 ÜLKEDEN BİN SPORCU KOŞACAK
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu ili Mudurnu ilçesi Abant Gölü Tabiat Parkı, 10 Ağustos tarihinde Uluslararası Ultra Abant etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bu yıl ikincisi düzenlenecek ve patika koşusu olarak bilinen Ultra Abant, Bolu’nun spor turizmine büyük katkı sağlamayı hedefliyor. 

Abant Gölü Milli Parkı çevresinde ve yaylalarda gerçekleştirilen bu yarış, sadece orman içerisinde koşuluyor. İlk yılında 470 sporcunun katıldığı etkinlik, bu sene 16 farklı ülkeden 1000’e yakın sporcuyu ağırlayacak. Etkinlikte 6 kilometre, 18 kilometre, 33 kilometre ve 60 kilometre olmak üzere dört farklı parkur bulunuyor.

Bu sürdürülebilir etkinliğin amacı, Mudurnu’yu, Bolu’yu ve Abant’ı tanıtarak bölgenin turizm potansiyelini artırmak aynı zamanda ilimizin ekonomisine ve spor bilincinin daha da artmasına katkıda bulunmaktır. Yarışın sonunda elde edilen sosyal medya etkileşimleri de paylaşılacaktır. 
Ultra Abant Koşu Yarışması, Bolu Abant için ölü sezon olarak bilinen dönemde düzenleniyor. Bu sayede bölgeye gelen sporcular, konaklama, restoranlar, transfer hizmetleri ve alışveriş imkanlarından faydalanarak bölgeye katma değer sağlayacaklar.
Şu an itibarıyla Abant bölgesindeki oteller ve merkezde bulunan birçok otel 60’a yakın teknik ekip ve sporcular tarafından rezerve edilmiş durumdadır.

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.